Баранина з овочами в Тажіна
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас є тажин і хороша баранина, вам дуже пощастило - ви можете приготувати смачну баранину з овочами в Тажіна. Приготування досить просте, але страва виходить незрівнянним.
DAJIN - незрівнянна посуд, готувати в якій - суще задоволення. Днями мені в руки попався хороший шматок баранини, і довго думати, що приготувати з баранини, не довелося - приготували дуже смачну і ароматну баранину з овочами в Тажіна. Розповідаю, як це робиться.
- Болгарський перець - 1, 5 штуки
- Баранина - 700 грам
- Luk-salotų - 5 штук
- Часник - 5 зубчиків
- Бобові - 150 грам
- Вино біле - 150 грам
- Спеції - - За смаком
Займаємося інгредієнтами. Овочі миємо, чистим.
Баранину теж гарненько промиваємо, плівки видаляємо.
Бобові необхідно замочити на 3-4 години в холодній воді, потім воду, природно, зливаємо.
Перці нарізаємо великими кубиками.
У Тажіна розігріваємо трохи олії, кладемо в нього шматочки баранини. Обсмажуємо до рум'яності.
Коли м'ясо зготується - виймаємо його з тажина, а замість нього кладемо в тажин бобові та перці. Вливаємо вино.
Шалот і часник обсмажуємо до м'якості окремо, в іншій сковороді. Коли вино з тажина википить майже повністю, повертаємо в нього м'ясо, а також додаємо обсмажені шалот і часник. Додаємо бажані спеції, накриваємо тажин кришкою - і в духовку на 2, 5 годин 180 градусах.
Подаємо прямо в Тажіна, з якого кожен кладе собі на тарілку якусь кількість страви. Смачного!