Пряна курка в Тажіна
(покроковий рецепт з фото)
Це яскраве, гостре, соковите і дуже ароматне блюдо порадує любителів солодкуватого курячого м'яса з фруктовою ноткою і східних прянощів. Подавайте його на вечерю або в недільний день.
Курка в Тажіна виходить соковитою і ароматною. Готується у власному соку без краплі зайвого жиру. Не бійтеся додавати побільше моркви та родзинок. Просочившись курячими соками, вони будуть дуже смачними!
- Курка - 1 кілограм (можна взяти улюблені частини)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 3-4 штук (молоду)
- Лимон - 1/2 штуки
- Ізюм - 1/2 склянки (бажано сорти джамбо)
- Барбарис - 1/2 склянки
- Абрикосові ядра - 1 Склянка
- Перець угорський - 1/2 штуки (среднеострие)
- Перець чилі - 1/2 штуки (за смаком)
- Каррі порошок - 1 Чайна ложка
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Зіра - 1 щіпка
- Часниковий порошок - 1 щіпка
- Обкладинка - 1 щіпка
- Чорний перець - 1 щіпка
- Кінза сушена - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
Дрібно нарубати лук і гострий перець. Перцю беріть на свій смак і за гостротою. Я користуюся угорським перцем, ароматним і в міру гострим, додаючи до нього трохи свіжого перцю чилі. Додайте крупно товчені прянощі, тонко натерту лимонну цедру з четвертинками лимона і лимонну м'якоть, нарубану шматочками. Посоліть трохи і добре промніте суміш.
Додайте курку, оброблену на великі шматочки. Можна взяти тільки стегенця або стегенця. Добре перемішайте курку з маринадом, Промінь все руками. Залиште на півгодини на столі.
Промийте і обсушіть родзинки і барбарис, ошпарьтеокропом ядра абрикосів, наріжте НЕ тонкими кружальцями молоду моркву. Викладіть все до курки і ще раз добре перемішайте.
Перекладіть все в тажин або - за відсутності такого - в глибокий керамічний горщик неодмінно з кришкою, яка повинна бути щільно закрита весь час приготування.
Готуйте в духовці 15 хвилин при температурі 200 градусів, потім зменшіть нагрів до 150 і готуйте ще близько години. Через 40 хвилин перевіряйте готовність курки проколом, сік повинен бути прозорим.
Сервіруйте курку гарячої, з розсипчастим рисом, заправленим топленим маслом, на гарнір. Прикрасьте блюдо свіжою м'ятою і кінзою.