Айва, запечена в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами дуже незвичайний і оригінальний, але при цьому вельми простий рецепт айви, запеченої в духовці. Впевнена, вам сподобається! Айва в спеціях - найкраща добавка до ранкової вівсянки або пластівців!
Рекомендую вам приготувати цю айву, запечену в духовці. Вийде таке собі кислувате варення-желе-мармелад з великими шматочками айви. До речі, врахуйте, що в гарячому вигляді навколо шматочків фруктів буде рідина, і тільки в міру застигання сиропу ви отримаєте желеподібну масу, яку можна класти в готові десерти або ранкові каші як джем. Самі ж шматочки фруктів ідеально поєднуються практично з усіма десертами!
- Айва - 1.5 кілограма (приблизно 6 штук)
- Цукор - 1.5 склянки
- Вода - 7 склянок
- Кардамон - 5 штук(5 зерняток)
- Палички ванілі - 2 штуки
- Паличка кориці - 1 штука
- Аніс - 2 штуки
1. Айву моєму, знімаємо з неї шкірку, вирізаємо серцевину. Ріжемо шматочками і складаємо в глибоку форму для запікання. Тим часом в каструлю помістимо воду, цукор і всі спеції. Кип'ятимо на невеликому вогні, поки весь цукор не розчиниться в сиропі.
2. А тепер цим сиропом заливаємо шматочки айви. Нехай постоїть годину, айва почервоніє. Потім відправимо її в духовку на півгодини при температурі 180 градусів.
3. От і все! Можна подавати її разом з пластівцями або вівсянкою як в гарячому, так і в холодному вигляді. Хай щастить!