Запечена айва з медом
(покроковий рецепт з фото)
Смачне і ароматне блюдо, яке принесе тільки користь вашому організму. Якщо ви на дієті або просто дотримуєтеся правильного харчування, а без солодкого зовсім не можете, то цей рецепт для вас!
Приготувати запечену айву з медом можна в якості легкого сніданку або як десерт до святкового столу. Використовуйте для подачі збиті вершки, морозиво або волоські горіхи. Таке незвичайне і корисне ласощі стануть відмінним пригощанням для дітей і дорослих.
- Айва - 2 штуки
- Мед - 2-3 Ст. Ложок (за смаком)
Підготуйте всі інгредієнти.
Айву помийте, витріть насухо і розріжте кожен плід на дві половинки. Видаліть насіннєву коробку і наріжте айву кубиками. Перекладіть у форму для запікання рівним шаром.
Полийте айву рівномірно медом, накрийте форму кришкою або фольгою і запікайте в духовці при температурі 180 градусів близько 30-40 хвилин. Шматочки повинні стати м'якими.
Запечена айва з медом готова. Десерт смачний як в теплом, так і в холодному вигляді. Перед подачею за бажанням посипаємо ласощі подрібненими волоськими горіхами, цукровою пудрою або просто подаємо з кулькою морозива.
Смачного!