Айва tatlısı
(покроковий рецепт з фото)
Незвичайно ароматний турецький десерт з айви. Дуже солодкий і пряний! Зате готується дуже швидко і просто! Порадуйте свою сім'ю цим незабутнім десертом, і він буде гідно оцінений.
Традиційний турецький фруктовий десерт з айви з прянощів. Являє собою запечену айву з вином і цукром, а також з ароматним пряним сиропом. Незвичайний аромат цього десерту надають кориця, гвоздика і ваніль. Ніжна м'якоть айви прекрасно поєднується з морозивом або сметаною.
- Айва - 1 штука
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Вино "кагор" - 2 Ст. Ложки
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
- Ваніль - 1/3 чайних ложки
- Гвоздика - 3 штуки
Ayvu чистий, розріжте навпіл, видаліть кісточки. Шкірку і насіння не викидайте.
Шкірку і кісточки залийте водою. Додайте прянощі і прокип'ятіть. Трохи Уваров.
Половинки айви викладіть на фольгу, присипте цукром, полийте вином. Загорніть і викладіть у форму.
Сюди ж вилийте воду з-під кісточок і шкірки. Запікайте в духовці при 180 градусах близько години. Для 10 хвилин до готовності розгорніть і дайте підрум'янитися. Подайте до столу. Смачного!