Рецепт Айва (варення) фото

Айва (варення)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Айва
Пісні страви
Літні
Солодке , Заготовки , Варення
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Якщо ви любите варення, то рекомендую спробувати варення з айви. Його тонкий смак вражає уяву і воно має тонкий аромат. Сьогодні я розповім вам, як приготувати айву (варення з неї).

Опис приготування:

Таке варення буде незвично для повсякденного столу і обов'язково здивує ваших гостей на чаюванні. Важливо відмітити, що для варення потрібно використовувати тільки стиглі плоди, а всі чорні точки видалити, перед приготуванням. Таке варення буде відмінно поєднуватися з сиром або булочкою з маслом.

Смачного!

  • Айва - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • Вода - 1 Склянка
  • Лимонна кислота - 0, 5 чайних ложки
1
Айву очистіть, видаліть насіння і наріжте часточками. Покладіть в каструлю.
2
Залийте плоди водою і додайте лимонну кислоту. Бланшируйте фрукти 10 хвилин. Потім витягніть їх і дайте їм обсохнути.
3
У воду, в якій варилася айва, засипте цукор і зваріть цукровий сироп.
4
Сироп закип'ятити, додайте туди айву, зменшіть вогонь до середнього і варіть, помішуючи і знімаючи піну, 5-7 хвилин.
5
Накрийте варення рушником і остудіть. Потім знову поверніть на вогонь, доведіть до кипіння і варіть на слабкому вогні 5 хвилин, помішуючи.
6
Повторіть цей процес, тільки час варіння збільште до 10 хвилин.
7
Гаряче варення закатати по банкам.

Схожі рецепти