Закусочна піца на листковому тісті
(покроковий рецепт з фото)
Піца - одне з найулюбленіших страв багатьох дорослих і дітей. Її можна приготувати з приводу і без, як основне блюдо або як закуску. Розповім, як приготувати закусочну піцу на листковому тісті.
Листкове тісто я використовую покупне, але можна зробити його самостійно, хоча на це і потрібні час і старання. У магазині тісто продається заморожене, тому перед приготуванням розморожувати його при кімнатній температурі. Для начинки можна використовувати будь-які продукти за смаком. Обов'язково подаю піцу гарячої.
- Огірок - 1 штука
- Кетчуп - 1 Ст. Ложка
- Листкове тісто - 300 грам
- Перець салатний - 1 штука
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Ковбаса - 100 грам (варена або інша)
- Сир - 100 грам
1. Листкове тісто розморожувати при кімнатній температурі (30-40 хвилин), потім розкочують його тонко.
2. Кладу широку тарілку на тісто, і по її формі вирізаю необхідний шматочок.
3. Форму для випікання змащую олією, викладаю в неї тісто.
4. Змішую кетчуп з майонезом, змащую соусом основу з тіста.
5. Варену ковбасу нарізаю шматочками і розподіляю рівномірно по тесту.
6. Огірки мою, зрізаю у них "попки", нарізаю овоч тонкими пластинками.
7. Перець мою, відрізаю у нього плодоніжки і вичищаю насіння, нарізаю овоч тонкими кружечками.
8. Викладаю на ковбасу підготовлений огірок і перець, відправляю заготовку в розігрітий до 150 градусів духовку на 40 хвилин.
9. За цей час подрібнюю на крупній тертці твердий сир, посипаю їм піцу за 10 хвилин до закінчення випікання.
10. Гарячу піцу розрізаю на шматочки і відразу подаю до столу, смачного!