Капуста закусочна
(покроковий рецепт з фото)
Відмінним варіантом закуски до святкового столу буде кольорова капуста, приготована в ароматному маринаді. Завдяки додаванню куркуми вона набуває яскравий і насичений жовтий колір.
Ця страва сподобається навіть справжнім гурманам. Капуста виходить дуже ніжною, ароматної і досить пікантній. Її подають як закуску, полив рослинним маслом. Хочете дізнатися, як приготувати капусту закусочну? Тоді просто прочитайте цей рецепт.
- Цвітна капуста - 500 грам
- Бадьян - 1 штука
- Куркума - 1 Ст. Ложка
- Оцет 9% - 80 мілілітрів
- Цукор коричневий - 50 грам
- Сіль - 1-2 Ст. Ложок
- Гірчиця французька в зернах - 2 Ст. Ложки
- Часник - 3 зубчики
Качан цвітної капусти вимийте і висушіть паперовими рушниками. Потім розберіть його на досить дрібні суцвіття, щоб капуста добре промаринувалося.
Перекладіть суцвіття капусти в каструльку і залийте їх чистою холодною водою. Поставте ємність на плиту і доведіть до кипіння. Бланшируйте капусту п'ять хвилин, додавши до неї сіль.
Коли капуста буде готова, відкиньте її на друшляк або просто дістаньте з каструльки шумівкою.
Простерилизуйте банки і кришки будь-яким зручним для вас способом. Потім викладіть в них суцвіття капусти і досить щільно її утрамбуйте.
Тепер вам необхідно підготувати гарячий маринад. Для цього вилийте в сотейник 450 мілілітрів води, додайте оцет, спеції, часник, цукор і сіль. Доведіть маринад до кипіння і варіть п'ять-сім хвилин на повільному вогні.
Залийте гарячим маринадом капусту так, щоб він повністю її покрив. Потім закрутіть банки кришками і дочекайтеся повного остигання. Зберігайте капусту в прохолодному темному місці. Смачного!