Юварлакья
(покроковий рецепт з фото)
Цей грецький суп з цікавою назвою "юварлакья" приготувати зовсім нескладно, та й набір продуктів цілком доступний. Виходить він дуже смачним завдяки незвичайному яєчно-лимонному соусу.
Хочете дізнатися, як приготувати "юварлакья"? Це досить простий у приготуванні грецький суп, але дуже смачний і ситний. Він не схожий на звичні нам супи і особливість йому надає соус, який готують з яєць і соку лимона. Приготувавши хоча б раз цей незвичайний суп з дуже цікавою назвою і неповторним смаком, ви назавжди станете його шанувальником.
- Фарш - 400 грам
- Мал - 60 грам
- Курячий білок - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Ріпчаста цибуля - 1-2 штук
- Яйце - 1 штука
- Курячий жовток - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Чорний мелений перець - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Сіль - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Зелень - 1/3 пучка (петрушка або кріп)
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
1. Мал ретельно промиваємо і варимо до напівготовності. Потім його необхідно остудити.
2. Ріпчасту цибулю нарізаємо дрібно, а часник можна натерти на дрібній тертці. На невеликій кількості рослинного масла обсмажуємо спочатку цибулю, а через кілька хвилин додаємо часник, смажимо ще кілька хвилин.
3. До фаршу додаємо половину обсмаженого лука з часником, білок, Мал, сіль і перець за смаком. Можна додати і дрібно посічену зелень.
4. З приготованого фаршу робимо невеликі фрикадельки, зовсім небагато обсмажуємо їх.
5. Потім в сотейник викладаємо залишився лук з часником, а зверху - фрикадельки. Заливаємо водою, додаємо трохи солі і на маленькому вогні тушкуємо до готовності.
6. Збиваємо 1 яйце і жовток.
7. Потім потроху додаємо лимонний сік.
8. А потім, не перестаючи збивати, додамо 100 мл бульйону з сотейник з фрикадельками.
9. Виливаємо готовий соус до фрикадельок і залишаємо на вогні ще на кілька хвилин, але не даємо закипіти!
10. Грецький суп "юварлакья" готовий. Посипаємо перед подачею дрібно посіченою петрушкою або кропом. Смачного!