Юшка з сома
(покроковий рецепт з фото)
Сом - досить корисна і поживна риба. Юшка з сома виходить дуже смачна - розповідаю, як її правильно приготувати.
Дієтологи радять якомога частіше приймати в їжу бульйони і супи, оскільки користь рідких страв для організму просто неоціненна. Щоб користі від супу було ще більше, раджу приготувати юшку з сома. М'ясо сома корисно для здоров'я шкіри, слизових оболонок, нервової і травної системи, воно прекрасно регулює цукор в крові, Крім того, в ньому міститься антиоксидант. Отже, ділюся з вами рецептом юшки з сома!
- Сом - 1-1, 5 кілограма
- Картопля - 3-4 штук
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Лавровий лист - 1 штука
- Перець - За смаком
- Зелень петрушки або кропу - За смаком (для прикраси)
- Сіль - За смаком
1. Рибу ретельно промиваємо і обробляв: голову відрізаємо, відокремлюємо філе від кісток. Потім голову розрубуємо на частини, а філе нарізаємо на 10-12 шматків.
2. Голову і хребет сома ретельно миємо, кладемо в каструлю і заливаємо водою. Варимо 30 хвилин, а потім додаємо шматки філе і лавровий лист. Солимо, перчим. Продовжуємо варити на слабкому вогні 15 хвилин.
3. Тепер займемося овочами. Дрібно нарізаємо цибулю.
4. Моркву натираємо на крупній тертці.
5. Далі викладаємо цибулю і моркву на розігріту сковороду і обсмажуємо овочі до золотистого відтінку.
6. Поки морква з цибулею обсмажуються, нарізаємо невеликими шматочками картопля.
7. Коли пройде 45 хвилин з тих пір, як ми почали варити рибу, витягуємо її з каструлі, проціджуємо бульйон. Ставимо бульйон назад на вогонь і доводимо до кипіння. У киплячий бульйон кладемо картоплю і варимо 15 хвилин.
8. Після вказаного часу додаємо в каструлю шматки риби і обсмажені моркву і цибулю. Варимо далі, 5-7 хвилин.
9. Юшка з сома готова! Тепер вимикаємо вогонь і даємо їй настоятися 15 хвилин. При подачі посипаємо дрібно нарізаною зеленню. Смачного!