Японський суп
(покроковий рецепт з фото)
Описаний мною рецепт зацікавить тих, хто любить супи. Якщо ви хочете побачити щось нове у себе на столі (причому з досить доступних інгредієнтів), то уважно вивчіть цей варіант!
Наступне блюдо ми буде робити поетапно. Тому варто добре ознайомитися з тим, як приготувати японський суп. Він називається рамен. Його особливість полягає в тому, що спочатку потрібно посмажити свинину тясю, а потім зварити бульйон з усіма приправами і окремо відварити локшину. Складно, але спробувати треба!
- Свинячі кісточки - 500 грам (з м'ясом)
- Свинина м'якоть - 1 кілограм (шия)
- Локшина "рамен" - 200 грам (або будь-яка інша японська)
- Соєвий соус - 180 мілілітрів(120мл - для свинини тясю, 60мл - для Маринівка яєць)
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки(1шт - для бульйону, 1шт - для свинини тясю)
- Яйце - 2 штуки
- Імбир корінь - 1 штука
- Часник - 8 зубчиків(5 зубчиків - для бульйону, 3 зубчики - для свинини тясю)
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Саке - 2, 5 Ст. Ложки (або горілка)
- Цукор - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
Заздалегідь приготуйте свинину. М'якоть промийте і скрутіть в рулет, перев'яжіть шпагатом. Обсмажте м'ясо в маслі з усіх боків.
Потім перекладіть м'ясо в каструлю. Додайте до нього половину (розміром з коробок) розчавленого кореня імбиру, цукор, соєвий соус, саке, очищений часник і цибулю (половинки). Залийте все водою. Доведіть до кипіння, зніміть піну і зменшіть вогонь.
Варіть інгредієнти 2 години на повільному вогні. Повністю остудіть м'ясо. Приберіть з нього шпагат. Приберіть його в холодильник. Штам бульйону.
Тепер кісточки промийте і залийте водою. Доведіть до кипіння, потім відразу злийте воду. Залийте нову. Зніміть шум, перекладіть кістки в чисту каструлю. Додайте часник, цибуля і імбир. Знову доведіть до кипіння. Варіть бульйон під кришкою, щоб він Уваров на 1/3 обсягу. В кінці все процідіть, залишивши тільки рідина.
Займіться Маринівка. Яйця відварити круто. Зніміть і прохолодне і чисте. Покладіть в соєвий соус. Пару хвилин перевертайте яйця в соусі.
Окремо відваріть локшину. Змішайте обидва бульйону. Трохи їх підсолити.
Зберіть суп. У кожну тарілку покладіть локшину. Залийте її бульйоном. Зверху покладіть порізане м'ясо тясю і половинку яйця. Прикрасьте на свій смак. Смачного!