Рецепт Ягідний зефір фото

Ягідний зефір
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня , Казахська кухня , Киргизька кухня
Ягоди, Желатин, Ожина
Вегетаріанське харчування
На обід, Для дітей, Десерт
Солодке, Десерти, Зефір

У цьому рецепті немає особливих відмінностей від класичного яблучного зефіру, крім заміни яблук на ягоди. Для приготування зефіру підходять чорна смородина, журавлина, полуниця, малина, ожина, агрус.

Зефір з ожини володіє яскравим кольором, вираженим ягідним смаком і приємним ароматом. Як желирующего компонента в рецепті використовується агар-агар. Це натуральний замінник класичного желатину, створений з морських водоростей. Зефір на агар-агар добре тримає форму, швидко застигає і охороняє яскравий ягідний колір.

  • Ожина - 250 грам
  • Цукор - 300 грам
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
  • Білок яєчний - 1 штука
  • Вода - 75 грам
  • Якщо-якщо - 2 чайних ложки
  • Крохмаль - 100 грам
  • Цукрова пудра - 50 грам
ягідний зефір - фото крок 1
1. Підготуйте всі інгредієнти для сиропу.
ягідний зефір - фото крок 2
2. У середню каструлю насипте ожину, півсклянки цукру і лимонний сік. Гасіть ягоди 10 хвилин на середньому вогні, не забувайте помішувати. Протріть готові ягоди через сито, відокремивши сироп від м'якоті.
Як тільки сироп охолоне, збийте його з яєчними білками до жорстких піків.
ягідний зефір - фото крок 3
3. В окремій ємності, об'єднайте 1/3 склянки води, якщо-якщо і 1 склянка цукру. Помістіть на середній вогонь, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть 5 хвилин, постійно збиваючи, поки сироп не загусне. Зніміть з вогню. На високій швидкості негайно вилийте агар-агар тонкою цівкою в суміш ожини. Уникайте потрапляння сиропу на віночок. Збивайте до жорстких піків.
ягідний зефір - фото крок 4
4. За допомогою кондитерського шприца швидко сформуйте зефір на папері для випічки. Як тільки зефір підсушиться, обваляйте його в суміші цукрової пудри і крохмалю, щоб не прилипав до рук.

Схожі рецепти