Ягідний зефір
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті немає особливих відмінностей від класичного яблучного зефіру, крім заміни яблук на ягоди. Для приготування зефіру підходять чорна смородина, журавлина, полуниця, малина, ожина, агрус.
Зефір з ожини володіє яскравим кольором, вираженим ягідним смаком і приємним ароматом. Як желирующего компонента в рецепті використовується агар-агар. Це натуральний замінник класичного желатину, створений з морських водоростей. Зефір на агар-агар добре тримає форму, швидко застигає і охороняє яскравий ягідний колір.
- Ожина - 250 грам
- Цукор - 300 грам
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Білок яєчний - 1 штука
- Вода - 75 грам
- Якщо-якщо - 2 чайних ложки
- Крохмаль - 100 грам
- Цукрова пудра - 50 грам
1. Підготуйте всі інгредієнти для сиропу.
2. У середню каструлю насипте ожину, півсклянки цукру і лимонний сік. Гасіть ягоди 10 хвилин на середньому вогні, не забувайте помішувати. Протріть готові ягоди через сито, відокремивши сироп від м'якоті.
Як тільки сироп охолоне, збийте його з яєчними білками до жорстких піків.
Як тільки сироп охолоне, збийте його з яєчними білками до жорстких піків.
3. В окремій ємності, об'єднайте 1/3 склянки води, якщо-якщо і 1 склянка цукру. Помістіть на середній вогонь, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть 5 хвилин, постійно збиваючи, поки сироп не загусне. Зніміть з вогню. На високій швидкості негайно вилийте агар-агар тонкою цівкою в суміш ожини. Уникайте потрапляння сиропу на віночок. Збивайте до жорстких піків.
4. За допомогою кондитерського шприца швидко сформуйте зефір на папері для випічки. Як тільки зефір підсушиться, обваляйте його в суміші цукрової пудри і крохмалю, щоб не прилипав до рук.