Яєчня по-грузинськи
(покроковий рецепт з фото)
Соковита, смачна і дуже помідорна яєчня по-грузинськи стане відмінним сніданком. Ця страва швидше можна назвати сезонним, так як тільки зі свіжих овочів виходить це ароматні ласощі.
Як і в будь-якій країні, в Грузії є свій улюблений спосіб готувати яйця. Яєчня по-грузинськи - це ідеальне поєднання яєць з помідоровим соусом, яке точно припаде до смаку кожному.
- Яйця - 6-8 штук
- Помідори - 6-8 штук
- Базилік або кінза - 2 Ст. Ложки (можна сухі)
- Петрушка - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
1. Основний акцент яєчні по-грузинськи в домашніх умовах, безумовно, на помідорах. Вони повинні бути м'якими, соковитими, навіть злегка перезрілими, щоб віддати максимальну кількість соку. Помідори вимити, просушити і нарізати.
2. У сковороду з високими бортиками налити трохи олії і добре його прогріти. Відправити туди помідори і тушкувати хвилин 5-7, періодично помішуючи.
3. Коли помідори стануть м'якими, а зайва вода випарується, їх потрібно добре посолити і поперчити. Додати кінзу або базилік.
4. В помідори акуратно розбити яйця. На томатної "подушці" вони повинні відчувати себе вільно.
5. Далі є два варіанти - можна залишити яйця так чи накрити кришкою. Все залежить від того, якими ви хочете бачити жовтки. У цьому випадки яйця готуються під кришкою.
6. За кілька хвилин до подачі можна порізати зелень (кріп або петрушку).
7. Рецепт приготування яєчні по-грузинськи практично підійшов до кінця. Залишилося тільки зняти блюдо з вогню, перекласти на тарілку, присипавши зеленню, і можна сміливо подавати до столу.