Xomşurʙo
(покроковий рецепт з фото)
Хомшурбо - таджицький сирої суп, чимось нагадує шурпу. Сирий, тому що інгредієнти додаються в суп сирими, НЕ обсмаженими. Від цього блюдо стає менш калорійним, але не менш смачним.
Цей традиційний таджицький суп не тільки дуже смачний, але і корисний, т.К. Всі овочі кладуться в суп сирими, нічого не обсмажується. Саме тому є його можна навіть дітям. Готується дуже просто, без особливого клопоту, впорається навіть починаюча господиня. Заходьте, і я розповім Вам, як приготувати хомшурбо!
- Баранина на ребрах - 500 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Картопля - 2 штуки
- Помідор - 2 штуки
- Перець солодкий - 1 штука
- Лавровий лист - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Сіль - За смаком
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка

У каструлю складіть м'ясо і морква, очищену і нарізану великими шматками. Залийте холодною водою, додайте оливкову олію і залиште варитися хвилин 30 на середньому вогні, регулярно знімаючи піну.

Наріжте цибулю півкільцями, додайте в суп.

Додайте нарізані кубиками помідори, перець, часник, лавровий лист. Не забудьте посолити.

provara 10 хвилин. Додайте нарізану кубиками картоплю, варіть до його готовності.

У тарілки викладіть м'ясо, овочі, долийте бульйон, посипте рубаною зеленню і меленим перцем.