Рецепт Вугор відвареної в маринаді фото

Вугор відвареної в маринаді
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Японська кухня
Риба та морепродукти, Вугор
Вегетаріанське харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл

Для того, щоб зрозуміти справжній смак вугра, бувалі рибалки радять його маринувати. Давайте приготуємо відвареного вугра в маринаді і переконаємося в цьому особисто

Цей рецепт приготування відварного вугра в маринаді дуже популярний в Прибалтиці. Якщо ви там бували і спробували це блюдо - я впевнена, ви неодноразово будете робити його і у себе вдома. Ділюся з вами класичним рецептом відвареного маринованого вугра. Якщо вам захочеться більше ароматного маринаду - сміливо експериментуйте зі спеціями. Готуйте і насолоджуйтеся ніжним смаком делікатесної риби!

  • Вугор - 800 - 1000 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука(1 велика цибулина)
  • Морква - 2 штуки (середнього розміру)
  • Перець чорний горошком - 4-5 штук
  • Лимон - 1 штука
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Сіль - 0, 5 Ст. Ложки (за смаком)
  • Цукор - 1/3 чайних ложки
  • Вода - 3-4 склянок
вугор відвареної в маринаді - фото крок 1
Приготуємо продукти, які нам знадобляться. Якщо вугор був куплений замороженим - необхідно розморозити.
вугор відвареної в маринаді - фото крок 2
Велику цибулину чистимо і ріжемо не дуже дрібно.
вугор відвареної в маринаді - фото крок 3
Моркву чистимо і ріжемо як більше подобається. Я ріжу кільцями.
вугор відвареної в маринаді - фото крок 4
Висипаємо підготовлені цибулю і моркву в каструлю, в якій будемо готувати вугра.
вугор відвареної в маринаді - фото крок 5
Викладаємо поверх овочів шматочки вугра і заливаємо водою так, щоб вона на пару сантиметрів його покрила. Додаємо спеції - сіль, цукор, перець, лавровий лист, сік лимона За бажанням можна додати стебла петрушки і кропу, тільки потім їх бажано викинути. Ставимо варити
вугор відвареної в маринаді - фото крок 6
Доводимо до кипіння і знімаємо утворилася пінку. Продовжуємо варити на маленькому вогні під кришкою! хвилин 30.
вугор відвареної в маринаді - фото крок 7
Після того, як вугор приготована, охолоджуємо його і перекладаємо в блюдо, на якому будемо подавати вугра на стіл. Якщо вам не подобається смак вареного цибулі та моркви, ви можете процідити бульйон і викинути непотрібні овочі. Лавровий лист і перець викидайте. Тепер ставимо наше блюдо в холодильник для застигання.

Схожі рецепти