Вугор відвареної в маринаді
(покроковий рецепт з фото)
Для того, щоб зрозуміти справжній смак вугра, бувалі рибалки радять його маринувати. Давайте приготуємо відвареного вугра в маринаді і переконаємося в цьому особисто
Цей рецепт приготування відварного вугра в маринаді дуже популярний в Прибалтиці. Якщо ви там бували і спробували це блюдо - я впевнена, ви неодноразово будете робити його і у себе вдома. Ділюся з вами класичним рецептом відвареного маринованого вугра. Якщо вам захочеться більше ароматного маринаду - сміливо експериментуйте зі спеціями. Готуйте і насолоджуйтеся ніжним смаком делікатесної риби!
- Вугор - 800 - 1000 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука(1 велика цибулина)
- Морква - 2 штуки (середнього розміру)
- Перець чорний горошком - 4-5 штук
- Лимон - 1 штука
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки (за смаком)
- Цукор - 1/3 чайних ложки
- Вода - 3-4 склянок
Приготуємо продукти, які нам знадобляться. Якщо вугор був куплений замороженим - необхідно розморозити.
Велику цибулину чистимо і ріжемо не дуже дрібно.
Моркву чистимо і ріжемо як більше подобається. Я ріжу кільцями.
Висипаємо підготовлені цибулю і моркву в каструлю, в якій будемо готувати вугра.
Викладаємо поверх овочів шматочки вугра і заливаємо водою так, щоб вона на пару сантиметрів його покрила. Додаємо спеції - сіль, цукор, перець, лавровий лист, сік лимона За бажанням можна додати стебла петрушки і кропу, тільки потім їх бажано викинути. Ставимо варити
Доводимо до кипіння і знімаємо утворилася пінку. Продовжуємо варити на маленькому вогні під кришкою! хвилин 30.
Після того, як вугор приготована, охолоджуємо його і перекладаємо в блюдо, на якому будемо подавати вугра на стіл. Якщо вам не подобається смак вареного цибулі та моркви, ви можете процідити бульйон і викинути непотрібні овочі. Лавровий лист і перець викидайте. Тепер ставимо наше блюдо в холодильник для застигання.