Вугор копчений
(покроковий рецепт з фото)
Копчений вугор - це унікальний делікатес, який цілком можна приготувати самостійно. Для цього всього лише потрібна коптильня і трохи терпіння. Спробуйте, вам сподобається!
Опис приготування:
Як зробити копчений вугор?
1. Для початку попатраєте вугра, видаливши всі нутрощі. Добре промийте внутрішню частину риби. Після цього поріжте на приблизно однакові шматки.
2. Підготуйте розсіл для маринування вугра. З 6 літрів води візьміть 1 кг. Солі. Покладіть шматки порізаного вугра в цей розсіл на 5-7 хвилин, потім промийте її в чистій воді. Просушіть шматки риби паперовим рушником і залиште на повітрі на півгодини просушитися.
3. Підготуйте коптильню. Можна використовувати дрова з фруктових дерев або дубові. Ні в якому разі не використовуйте хвойні породи. Розведіть вогонь у коптильні, Доведіть температуру до 80 градусів. Після цього використовуйте тільки тирса для отримання рівномірного і густого диму
4. Підвісьте вугрів в коптильні, накрийте вологою тканиною і залиште на одну годину.
Хоча м'ясо вугра досить жирне, воно містить комплекс вітамінів і корисних поживних речовин. Копчений вугор - дуже ароматний і апетитний і без сумніву знайде місце на святковому столі.
Смачного!
- Вугор - 2-3 кілограм
- Сіль - За смаком (для розсолу)
- Вода - За смаком (для розсолу)
1. Для початку попатраєте вугра, видаливши всі нутрощі. Добре промийте внутрішню частину риби. Після цього поріжте на приблизно однакові шматки.
2. Підготуйте розсіл для маринування вугра. З 6 літрів води візьміть 1 кг. Солі. Покладіть шматки порізаного вугра в цей розсіл на 5-7 хвилин, потім промийте її в чистій воді. Просушіть шматки риби паперовим рушником і залиште на повітрі на півгодини просушитися.
3. Підготуйте коптильню. Можна використовувати дрова з фруктових дерев або дубові. Ні в якому разі не використовуйте хвойні породи. Розведіть вогонь у коптильні, Доведіть температуру до 80 градусів. Після цього використовуйте тільки тирса для отримання рівномірного і густого диму
4. Підвісьте вугрів в коптильні, накрийте вологою тканиною і залиште на одну годину.
Хоча м'ясо вугра досить жирне, воно містить комплекс вітамінів і корисних поживних речовин. Копчений вугор - дуже ароматний і апетитний і без сумніву знайде місце на святковому столі.
Смачного!