Рецепт Вугор копчений фото

Вугор копчений
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Японська кухня
Риба та морепродукти , Вугор
Вегетаріанське харчування , Рецепти для схуднення
На святковий стіл
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Копчений вугор - це унікальний делікатес, який цілком можна приготувати самостійно. Для цього всього лише потрібна коптильня і трохи терпіння. Спробуйте, вам сподобається!

Опис приготування:

Як зробити копчений вугор?

1. Для початку попатраєте вугра, видаливши всі нутрощі. Добре промийте внутрішню частину риби. Після цього поріжте на приблизно однакові шматки.

2. Підготуйте розсіл для маринування вугра. З 6 літрів води візьміть 1 кг. Солі. Покладіть шматки порізаного вугра в цей розсіл на 5-7 хвилин, потім промийте її в чистій воді. Просушіть шматки риби паперовим рушником і залиште на повітрі на півгодини просушитися.

3. Підготуйте коптильню. Можна використовувати дрова з фруктових дерев або дубові. Ні в якому разі не використовуйте хвойні породи. Розведіть вогонь у коптильні, Доведіть температуру до 80 градусів. Після цього використовуйте тільки тирса для отримання рівномірного і густого диму

4. Підвісьте вугрів в коптильні, накрийте вологою тканиною і залиште на одну годину.

Хоча м'ясо вугра досить жирне, воно містить комплекс вітамінів і корисних поживних речовин. Копчений вугор - дуже ароматний і апетитний і без сумніву знайде місце на святковому столі.

Смачного!

  • Вугор - 2-3 кілограм
  • Сіль - За смаком (для розсолу)
  • Вода - За смаком (для розсолу)
Як зробити копчений вугор?

1. Для початку попатраєте вугра, видаливши всі нутрощі. Добре промийте внутрішню частину риби. Після цього поріжте на приблизно однакові шматки.

2. Підготуйте розсіл для маринування вугра. З 6 літрів води візьміть 1 кг. Солі. Покладіть шматки порізаного вугра в цей розсіл на 5-7 хвилин, потім промийте її в чистій воді. Просушіть шматки риби паперовим рушником і залиште на повітрі на півгодини просушитися.

3. Підготуйте коптильню. Можна використовувати дрова з фруктових дерев або дубові. Ні в якому разі не використовуйте хвойні породи. Розведіть вогонь у коптильні, Доведіть температуру до 80 градусів. Після цього використовуйте тільки тирса для отримання рівномірного і густого диму

4. Підвісьте вугрів в коптильні, накрийте вологою тканиною і залиште на одну годину.

Хоча м'ясо вугра досить жирне, воно містить комплекс вітамінів і корисних поживних речовин. Копчений вугор - дуже ароматний і апетитний і без сумніву знайде місце на святковому столі.

Смачного!

Схожі рецепти