Рецепт Віденський шніцель фото

Віденський шніцель
(покроковий рецепт з фото)

Австрійська кухня
М'ясо, Телятина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Страви в паніровці

Для всіх любителів простих і смачних м'ясних страв цей рецепт стане справжньою знахідкою. Шніцель можна подавати до столу як з соусом або овочами, так і з гарніром за смаком. Рекомендую на замітку!

Поспішаю показати вам, як приготувати віденський шніцель. У класичному варіанті використовується саме телятина, але можна спробувати взяти і свинину, наприклад. Подвійна паніровка - це неймовірно смачно, скоринка виходить дивно хрусткою, а м'ясо всередині - ніжним і соковитим. Якщо ви ще не пробували в домашніх умовах шніцель, то обов'язково варто!

  • Телятина - 250 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно - 50 грам
  • Панірувальні сухарі - 50 грам
  • Сіль і спеції - За смаком
  • Рослинна олія - За смаком (для смаження)
віденський шніцель - фото крок 1
1. У глибоку миску вбийте яйця, виделкою збийте їх небагато.
віденський шніцель - фото крок 2
2. В окрему мисочку просійте борошно. Додайте щіпку солі і перцю, перемішайте.
віденський шніцель - фото крок 3
3. Панірувальні сухарі викладіть в третю тарілку. Можна додати трохи спецій або сушених трав, наприклад.
віденський шніцель - фото крок 4
4. М'ясо вимийте, наріжте порційними шматочками. Трохи відбийте з двох сторін, підсолити і поперчіть за смаком. Обваляйте в борошні.
віденський шніцель - фото крок 5
5. Тоді - в яйці.
віденський шніцель - фото крок 6
6. І з усіх боків обваляйте в сухарях.
віденський шніцель - фото крок 7
7. Викладіть на розігріту сковороду з рослинним маслом і смажте на середньому вогні з двох сторін до рум'яної скоринки.
віденський шніцель - фото крок 8
8. Перед подачею покладіть шніцель на паперову серветку, щоб прибрати надлишки масла. Смачного!

Схожі рецепти