Віденський шніцель
(покроковий рецепт з фото)
Для всіх любителів простих і смачних м'ясних страв цей рецепт стане справжньою знахідкою. Шніцель можна подавати до столу як з соусом або овочами, так і з гарніром за смаком. Рекомендую на замітку!
Поспішаю показати вам, як приготувати віденський шніцель. У класичному варіанті використовується саме телятина, але можна спробувати взяти і свинину, наприклад. Подвійна паніровка - це неймовірно смачно, скоринка виходить дивно хрусткою, а м'ясо всередині - ніжним і соковитим. Якщо ви ще не пробували в домашніх умовах шніцель, то обов'язково варто!
- Телятина - 250 грам
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 50 грам
- Панірувальні сухарі - 50 грам
- Сіль і спеції - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. У глибоку миску вбийте яйця, виделкою збийте їх небагато.
2. В окрему мисочку просійте борошно. Додайте щіпку солі і перцю, перемішайте.
3. Панірувальні сухарі викладіть в третю тарілку. Можна додати трохи спецій або сушених трав, наприклад.
4. М'ясо вимийте, наріжте порційними шматочками. Трохи відбийте з двох сторін, підсолити і поперчіть за смаком. Обваляйте в борошні.
5. Тоді - в яйці.
6. І з усіх боків обваляйте в сухарях.
7. Викладіть на розігріту сковороду з рослинним маслом і смажте на середньому вогні з двох сторін до рум'яної скоринки.
8. Перед подачею покладіть шніцель на паперову серветку, щоб прибрати надлишки масла. Смачного!