Віденський кекс
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную сьогодні приготувати Віденський кекс. Випічка досить проста і невибаглива, але безсумнівно заслуговує на увагу. Беріть на замітку!
Незважаючи на те, що тісто тут замішується як звичайне Кексовое, воно все ж вимагає вистоювання, так як готується на дріжджах. Випічка виходить в міру солодка, ароматна і за своєю структурою чимось схожа з пісочної.
- Борошно - 400 грам
- Цукор - 100 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Яйце - 4 штуки
- Ізюм - 50 грам
- Цукати - 50 грам
- Дріжджі - 7 грам (сухі)
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
Підготуйте всі інгредієнти.
Додайте до м'якого вершкового масла цукор і все добре перетріть виделкою.
По одному додайте яєчні жовтки, кожен раз збиваючи суміш до однорідної маси.
Додайте сіль і ванільний екстракт. Перемішайте. Додайте борошно і дріжджі.
Перемішайте. Додайте родзинки і цукати.
Збийте білки в міцну піну і додайте до тесту.
Акуратно все перемішайте і поставте тісто в тепле місце на 30 хвилин.
Форму змастіть маслом, обсипте дно і боки борошном або манкою. Перекладіть в неї тісто і залиште підніматися ще на 30 хвилин.
Випікайте при температурі 180 градусів близько години. Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою.
Віденський кекс готовий. За бажанням можна прикрасити його лимонною глазур'ю або посипати цукровою пудрою. Смачного!