Рецепт Віденський кекс фото

Віденський кекс
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Австрійська кухня
Борошно , Дріжджі
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Солодке , Кекси
Кількість порцій: 12-16
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Пропоную сьогодні приготувати Віденський кекс. Випічка досить проста і невибаглива, але безсумнівно заслуговує на увагу. Беріть на замітку!

Опис приготування:

Незважаючи на те, що тісто тут замішується як звичайне Кексовое, воно все ж вимагає вистоювання, так як готується на дріжджах. Випічка виходить в міру солодка, ароматна і за своєю структурою чимось схожа з пісочної.

  • Борошно - 400 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Яйце - 4 штуки
  • Ізюм - 50 грам
  • Цукати - 50 грам
  • Дріжджі - 7 грам (сухі)
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
віденський кекс - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
віденський кекс - фото крок 2
Додайте до м'якого вершкового масла цукор і все добре перетріть виделкою.
віденський кекс - фото крок 3
По одному додайте яєчні жовтки, кожен раз збиваючи суміш до однорідної маси.
віденський кекс - фото крок 4
Додайте сіль і ванільний екстракт. Перемішайте. Додайте борошно і дріжджі.
віденський кекс - фото крок 5
Перемішайте. Додайте родзинки і цукати.
віденський кекс - фото крок 6
Збийте білки в міцну піну і додайте до тесту.
віденський кекс - фото крок 7
Акуратно все перемішайте і поставте тісто в тепле місце на 30 хвилин.
віденський кекс - фото крок 8
Форму змастіть маслом, обсипте дно і боки борошном або манкою. Перекладіть в неї тісто і залиште підніматися ще на 30 хвилин.
віденський кекс - фото крок 9
Випікайте при температурі 180 градусів близько години. Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою.
віденський кекс - фото крок 10
Віденський кекс готовий. За бажанням можна прикрасити його лимонною глазур'ю або посипати цукровою пудрою. Смачного!

Схожі рецепти