«Віденський» картопляний салат
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати"Віденський" картопляний салат. Ця страва я вперше спробувала в Австрії. Була щиро вражена простотою інгредієнтів і високим стилем виконання. Смачно!
Опис приготування:
Цей салатик я дуже люблю готувати як гарнір до м'ясного. На відміну від жирних салатів, це блюдо полегшене за складом і не містить майонезу. Кисло-солодка заправка є дуже актуальною в даному салаті.
- Картопля - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Вода - 100 мілілітрів
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Гірчиця солодка - 2 чайних ложки
- Цукор - 3 чайних ложки
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
Цибулю нарізаємо тонкими полуколечкамі. Готуємо заправку: змішуємо оцет з водою, всипаємо цукор і сіль. Додаємо гірчицю і рослинне масло. Перемішуємо. Заправкою заливаємо цибулю.
Поки цибуля маринується, картопля відварюємо в мундирі і знімаємо шкірку. Ріжемо тонкими кружальцями і укладаємо в салатницю по черзі з цибулею. У мене вийшло 5 шарів картоплі і 5 шарів цибулі.
Ось такий салатик у мене вийшов! Можна подавати його як самостійну страву. Також"Віденський" салат відмінно поєднується з гарячими ковбасками або сосисками. Смачного!