Торт «Віденський вальс»
(покроковий рецепт з фото)
Любіть не тільки смачну, але і легку випічку? Тоді пропоную вашій увазі рецепт приготування торта "віденський вальс" - найніжнішого персикового задоволення.
1. Для приготування бісквітного коржа необхідно відокремити білки від жовтків і збити їх. Жовтки з половиною цукру до білого, білки з сіллю і цукром до щільних піків.
2. Збиті жовтки і білки об'єднати і акуратно перемішати. Щоб торт "віденський вальс" в домашніх умовах вийшов ніжним, тісто важливо не перебити і зробити повітряним.
3. У яєчну суміш поступово всипати просіяне з розпушувачем і ваніліном борошно і акуратно змішати.
4. Тісто вилити в застелену папером форму і відправити в розігріту духовку хвилин на 30.
5. Готовий бісквіт остудити мінімум 4 години на решітці. Потім гострим ножем розрізати на 2 коржа.
6. Желатин залити теплою водою і залишити набухати.
7. Персики нарізати невеликими шматочками.
8. Вершки збити в міцну піну.
9. Бісквітний корж просочити невеликою кількістю персикового сиропу.
10. Викласти збиті вершки і половину персиків.
11. Накрити другим коржем.
12. Желатин вилити в сироп від персиків і прогріти.
13. На поверхню викласти персики і залити сиропом з желатином.
Рецепт приготування торта "віденський вальс" можна доповнити також іншими фруктами при бажанні.
Тортик відправити в холодильник до повного застигання.
- Яйця - 5 штук
- Борошно - 6-7 Ст. Ложок
- Цукор - 150-200 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 щіпка
- Ванілін - 1 щіпка
- Консервовані персики - 250 грам
- Желатин - 30 грам
- Вершки - 200 мілілітрів
2. Збиті жовтки і білки об'єднати і акуратно перемішати. Щоб торт "віденський вальс" в домашніх умовах вийшов ніжним, тісто важливо не перебити і зробити повітряним.
3. У яєчну суміш поступово всипати просіяне з розпушувачем і ваніліном борошно і акуратно змішати.
4. Тісто вилити в застелену папером форму і відправити в розігріту духовку хвилин на 30.
5. Готовий бісквіт остудити мінімум 4 години на решітці. Потім гострим ножем розрізати на 2 коржа.
6. Желатин залити теплою водою і залишити набухати.
7. Персики нарізати невеликими шматочками.
8. Вершки збити в міцну піну.
9. Бісквітний корж просочити невеликою кількістю персикового сиропу.
10. Викласти збиті вершки і половину персиків.
11. Накрити другим коржем.
12. Желатин вилити в сироп від персиків і прогріти.
13. На поверхню викласти персики і залити сиропом з желатином.
Рецепт приготування торта "віденський вальс" можна доповнити також іншими фруктами при бажанні.
Тортик відправити в холодильник до повного застигання.