Рецепт Віденський шоколадний торт фото

Віденський шоколадний торт
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Австрійська кухня
Тісто , Шоколад
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Всім ласунам дуже рекомендую спробувати приготувати віденський шоколадний торт в домашніх умовах з ніжною абрикосової просоченням і глазур'ю. Неймовірно ароматний і смачний.

Опис приготування:

Рецепт приготування віденського шоколадного торта насправді дуже простий. Його насичений смак не залишить байдужими ні дорослих, ні дітей. Використовуйте рідкий джем або варення для просочення, а додатково можна зробити солодкий сироп, щоб коржі були більш вологими. Прекрасний варіант для святкового десерту.

  • Шоколад - 150 грам
  • Борошно - 120 грам (приблизно)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Обкладинка - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 3 Ст. Ложки(+ 2 чайні ложки для глазурі )
  • Цукор - 100 грам
  • Яйце - 4 штуки(+ 1 жовток)
  • Абрикосовий джем - 200 грам
  • Шоколадні дропси - 120 грам
  • Вершки - 100 мілілітрів
віденський шоколадний торт - фото крок 1
1. Ось такий набір інгредієнтів вам необхідний, якщо ви вирішите повторити цей простий рецепт віденського шоколадного торта на своїй кухні.
віденський шоколадний торт - фото крок 2
2. Шоколад розтопіть в мікрохвильовій печі або на водяній бані. З'єднайте сіль, борошно і корицю, все просійте. Розтоплене вершкове масло збийте з жовтками до однорідності. Окремо в міцну піну збийте білки.
віденський шоколадний торт - фото крок 3
3. Жовтки з'єднайте з шоколадом, додайте до них приблизно третина білків. Акуратно перемішайте, поступово всипати просіяне борошно. В кінці додайте білки, що залишилися і перемішайте до однорідності. Форму для запікання змастіть маслом і присипте борошном. Викладіть тісто, відправте в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 35.
віденський шоколадний торт - фото крок 4
4. Акуратно дістаньте корж з форми, дайте йому як слід охолонути. У невеликому сотейнику з'єднайте невелика кількість цукру з водою, прогрійте на вогні. Остудіть до кімнатної температури.
віденський шоколадний торт - фото крок 5
5. Обережно розріжте корж навпіл. Просочіть кожну половинку сиропом. На одну викладіть приблизно половину абрикосового джему. Хочу відразу звернути вашу увагу на те, що класичний рецепт віденського шоколадного торта передбачає використання саме абрикосового і ніякого іншого джему.
віденський шоколадний торт - фото крок 6
6. Накрийте другим коржем, змастіть верх і боки залишилися джемом і відправте торт в холодильник на півгодинки. Для приготування глазурі розтопіть шоколадні дропси з вершковим маслом, додайте вершки. Покрийте глазур'ю торт, дайте йому настоятися 3-4 годину.
віденський шоколадний торт - фото крок 7
7. Тепер ви знаєте, як приготувати віденський шоколадний торт і, сподіваюся, Повторіть цей рецепт на своїй кухні. Приємного чаювання!

Схожі рецепти