Рецепт Віденський торт «Захер» фото

Віденський торт «Захер»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Австрійська кухня
Тісто , Молочні продукти , Шоколад
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Одного разу моя подруга розповіла мені, як приготувати віденський шоколадний торт"Захер" . Після цього цей торт назавжди оселився на моїй кухні. Частенько готую його у свята. Спробуйте і ви…

Опис приготування:

При додаванні борошна в тісто можна покласти щіпку соди і лимонної кислоти, так тісто вийде більш м'яким і повітряним. При випіканні торта перші 30 хвилин дверцята духовки краще не відкривати, так як тісто може"осісти" . А при оздобленні торта зверху на глазур можете посипати тертим шоколадом, виглядає дуже апетитно! також, якщо хочете, готовий корж можна розрізати на дві частини. Тоді не забудьте змастити абрикосовим джемом ще й місця зрізів.

  • Шоколад - 140 грам (темний)
  • Вершкове масло - 140 грам (розм'якшене)
  • Цукрова пудра - 115 грам
  • Ванільний екстракт - 1/2 чайних ложки
  • Яйце - 5 штук
  • Мелений мигдаль - 80 грам
  • Борошно - 55 грам
  • Абрикосовий джем - 6 Ст. Ложок
  • Вершки - 200 мілілітрів (з високим відсотком жирності)
  • Шоколад - 140 грам (темний, для топпинга)
  • Молочний шоколад - 25 грам
1
Поставте розігріватися духовку до 180 градусів. На водяній бані розтопіть 140 г темного шоколаду, але не перегрівайте (температура шоколаду не повинна бути вище 50 З). Зніміть з вогню. Дайте трохи охолонути.
2
У невеликій ємності збийте вершкове масло з цукровою пудрою, ваніллю, додайте розтоплений шоколад. Збиваючи, поступово додайте яєчні жовтки. Додайте мигдаль і просіяне борошно, перемішайте. Маса вийде досить щільної.
3
В окремій ємності збийте до пишності яєчні білки. Приблизно 1/3 частина білків додайте до шоколадної суміші. Акуратно перемішайте. Потім вмішати білки, що залишилися і теж акуратно перемішайте.
4
У форму для випічки покладіть пергамент. Викладіть тісто у форму і випікайте до готовності (45-50 хвилин). Потім дістаньте і остудіть на решітці.
5
Для приготування начинки нагрійте абрикосовий джем. Змастіть їм за допомогою кулінарної кисті готовий охолоджений бісквіт зверху і з боків.
6
Приготуємо глазур: на водяній бані розтопіть шоколад, що залишився (темний) з вершками. Поливайте наш тортик глазур'ю, починаючи від центру. Глазур повинна рівномірно розподілитися по всьому тортика.
7
Для написи: на водяній бані розтопіть молочний шоколад. Потім за допомогою кулінарного мішка прикрасьте тортик зверху.

Схожі рецепти