Віденський торт «Захер»
(покроковий рецепт з фото)
Одного разу моя подруга розповіла мені, як приготувати віденський шоколадний торт "захер" . Після цього цей торт назавжди оселився на моїй кухні. Частенько готую його у свята. Спробуйте і ви…
При додаванні борошна в тісто можна покласти щіпку соди і лимонної кислоти, так тісто вийде більш м'яким і повітряним. При випіканні торта перші 30 хвилин дверцята духовки краще не відкривати, так як тісто може "осісти" . А при оздобленні торта зверху на глазур можете посипати тертим шоколадом, виглядає дуже апетитно! також, якщо хочете, готовий корж можна розрізати на дві частини. Тоді не забудьте змастити абрикосовим джемом ще й місця зрізів.
- Шоколад - 140 грам (темний)
- Вершкове масло - 140 грам (розм'якшене)
- Цукрова пудра - 115 грам
- Ванільний екстракт - 1/2 чайних ложки
- Яйце - 5 штук
- Мелений мигдаль - 80 грам
- Борошно - 55 грам
- Абрикосовий джем - 6 Ст. Ложок
- Вершки - 200 мілілітрів (з високим відсотком жирності)
- Шоколад - 140 грам (темний, для топпинга)
- Молочний шоколад - 25 грам
1
Поставте розігріватися духовку до 180 градусів. На водяній бані розтопіть 140 г темного шоколаду, але не перегрівайте (температура шоколаду не повинна бути вище 50 З). Зніміть з вогню. Дайте трохи охолонути.
2
У невеликій ємності збийте вершкове масло з цукровою пудрою, ваніллю, додайте розтоплений шоколад. Збиваючи, поступово додайте яєчні жовтки. Додайте мигдаль і просіяне борошно, перемішайте. Маса вийде досить щільної.
3
В окремій ємності збийте до пишності яєчні білки. Приблизно 1/3 частина білків додайте до шоколадної суміші. Акуратно перемішайте. Потім вмішати білки, що залишилися і теж акуратно перемішайте.
4
У форму для випічки покладіть пергамент. Викладіть тісто у форму і випікайте до готовності (45-50 хвилин). Потім дістаньте і остудіть на решітці.
5
Для приготування начинки нагрійте абрикосовий джем. Змастіть їм за допомогою кулінарної кисті готовий охолоджений бісквіт зверху і з боків.
6
Приготуємо глазур: на водяній бані розтопіть шоколад, що залишився (темний) з вершками. Поливайте наш тортик глазур'ю, починаючи від центру. Глазур повинна рівномірно розподілитися по всьому тортика.
7
Для написи: на водяній бані розтопіть молочний шоколад. Потім за допомогою кулінарного мішка прикрасьте тортик зверху.