Австрійський торт «Захер»
(покроковий рецепт з фото)
Австрійські кондитери придумали багато прекрасної випічки. Вона в наш час вважається найбільш затребуваною і визнаною у всьому світі, як еталон класичної рецептури. Пробували торт "захер"?
Зараз ми разом подивимося, як приготувати австрійський торт "захер", який названий на честь свого творця. Шоколадний бісквіт з конфітюром і глазур'ю підкорить багатьох ласунів, але його гідно оцінять і не особливі любителі солодкого. А все тому, що він буде з невеликою гіркуватістю і без нудотно солодощі.
- Цукор - 180 грам
- Шоколад гіркий - 300 грам
- Борошно - 150 грам
- Вершкове масло - 170 грам
- Ванільний цукор - 10 грам
- Абрикосовий сокиру - 200 грам
- Вершки 10% - 100 мілілітрів
- Яйце - 6 штук
150 грамів шоколаду поламайте на шматочки і розтопіть на водяній бані. Потім остудіть.
120 грамів масла розм'якшите і збийте з ванільним цукром і половиною звичайного.
Потім в суміш додайте жовтки і шоколад. Добре збийте суміш.
В іншій мисці збийте міксером білки з цукром, що залишився.
Тепер з'єднайте шоколадну масу з білкової. Обережно втручайтеся білки лопаткою.
Просійте борошно в масу. Вмішайте її акуратно лопаткою знизу вгору.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Круглу форму для випічки змастіть трохи маслом. Влийте в неї тісто, розрівняйте його.
Запікайте бісквіт в духовці протягом 30 хвилин. Потім повністю остудіть його і розріжте на дві частини.
Конфітюр подрібніть в блендері до рідкого стану. Потім половину його викладіть на один корж.
Зверху покладіть другий. Промажьте все конфитюром, в тому числі і боки. Потім приберіть його в холодильник.
Поки приготуйте глазур. Сильно нагрійте масло, що залишилося з вершками. Потім відразу ж влийте суміш до роздробленого шоколаду. Заважайте глазур, поки вона не стане однорідною по консистенції.
Тепер промажьте торт глазур'ю. А потім залиште його в холодильнику на ніч.
Подавайте торт зі збитими вершками або пломбіром. Приємною дегустації!