Рецепт Австрійський торт «Захер» фото

Австрійський торт «Захер»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Австрійська кухня
Тісто , Шоколад
Пісні страви
На святковий стіл
Випічка
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 10 г. 0 хв.

Австрійські кондитери придумали багато прекрасної випічки. Вона в наш час вважається найбільш затребуваною і визнаною у всьому світі, як еталон класичної рецептури. Пробували торт"Захер" ?

Опис приготування:

Зараз ми разом подивимося, як приготувати австрійський торт"Захер" , який названий на честь свого творця. Шоколадний бісквіт з конфітюром і глазур'ю підкорить багатьох ласунів, але його гідно оцінять і не особливі любителі солодкого. А все тому, що він буде з невеликою гіркуватістю і без нудотно солодощі.

  • Цукор - 180 грам
  • Шоколад гіркий - 300 грам
  • Борошно - 150 грам
  • Вершкове масло - 170 грам
  • Ванільний цукор - 10 грам
  • Абрикосовий сокиру - 200 грам
  • Вершки 10% - 100 мілілітрів
  • Яйце - 6 штук
австрійський торт
150 грамів шоколаду поламайте на шматочки і розтопіть на водяній бані. Потім остудіть.
австрійський торт
120 грамів масла розм'якшите і збийте з ванільним цукром і половиною звичайного.
австрійський торт
Потім в суміш додайте жовтки і шоколад. Добре збийте суміш.
австрійський торт
В іншій мисці збийте міксером білки з цукром, що залишився.
австрійський торт
Тепер з'єднайте шоколадну масу з білкової. Обережно втручайтеся білки лопаткою.
австрійський торт
Просійте борошно в масу. Вмішайте її акуратно лопаткою знизу вгору.
австрійський торт
Розігрійте духовку до 180 градусів. Круглу форму для випічки змастіть трохи маслом. Влийте в неї тісто, розрівняйте його.
австрійський торт
Запікайте бісквіт в духовці протягом 30 хвилин. Потім повністю остудіть його і розріжте на дві частини.
австрійський торт
Конфітюр подрібніть в блендері до рідкого стану. Потім половину його викладіть на один корж.
австрійський торт
Зверху покладіть другий. Промажьте все конфитюром, в тому числі і боки. Потім приберіть його в холодильник.
австрійський торт
Поки приготуйте глазур. Сильно нагрійте масло, що залишилося з вершками. Потім відразу ж влийте суміш до роздробленого шоколаду. Заважайте глазур, поки вона не стане однорідною по консистенції.
австрійський торт
Тепер промажьте торт глазур'ю. А потім залиште його в холодильнику на ніч.
австрійський торт
Подавайте торт зі збитими вершками або пломбіром. Приємною дегустації!

Схожі рецепти