Рецепт Торт «Захер» класичний рецепт фото

Торт «Захер» класичний рецепт
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Какао
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 4-8
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Цей рецепт вважається класичним рецептом торта"Захер" . Ще його можуть називати"Прага" , але вони дещо відрізняються. Цей торт стане відмінним ласощами до чаю з гостями або близькими людьми.

Опис приготування:

Дивно смачний торт, який готується швидко і легко. Такий торт"Захер" (класичний рецепт) можна готувати до будь-якого свята або до звичайного чаювання. Родзинка торта - його шоколадна основа і джемово покриття.

  • Борошно - 150 грам
  • Цукор - 150 грам
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Шоколад - 150 грам
  • Яйця - 6 штук
  • Джем - 150 грам
торт
1. Для початку нам потрібно розтопити окремо шоколад і масло. Тим часом збиваємо жовтки і цукор.
торт
2. Вливаємо олію, продовжуємо збивати, а після вливаємо і шоколад.
торт
3. Додаємо борошно, розмішуємо, але не збиваємо. Маса повинна вийти однорідною.
торт
4. Тепер збиваємо білки до густої піни, поступово вводимо цукор. Збиваємо до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться.
торт
5. Змішуємо збиті білки з нашим тестом, все дуже акуратно перемішуємо.
торт
6. Виливаємо тісто в форму, випікаємо близько 40 хвилин при температурі 180 градусів. Після цього даємо коржам охолонути і розрізаємо їх навпіл.
торт
7. Промащуємо торт кремом і поливаємо глазур'ю (розтопленим шоколадом). Ставимо в холодильник мінімум на 2-3 годину.
торт
8. Є родзинка (для любителів джемів) - верх торта перед покриттям його глазур'ю змащуємо джемом. Після просочування його можна подавати до столу.

Схожі рецепти