Рецепт Шоколадний торт «Захер» фото

Шоколадний торт «Захер»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Австрійська кухня
Тісто, Борошно, Молочні продукти, Яйця, Шоколад, Вершкове масло
Страви без випічки
На святковий стіл, День народження, Ювілей
Випічка, Торти, Бісквітний торт

Знайти справжній рецепт цього знаменитого шоколадного десерту вже не представляється можливим, залишається тільки насолоджуватися смачною випічкою. Розповім, як приготувати шоколадний торт «Захер».

Кожна господиня готує торт по-своєму, і кожна стверджує, що саме її рецепт найправильніший і найсмачніший. Коржі в цьому десерті виходять мокрими, тому торт тане в роті. На перший погляд приготування десерту здається дуже складним, але насправді все простіше. Такий торт підкорить серця ласунів, особливо любителів шоколаду.

  • Яйце - 6 штук
  • Чорний шоколад - 485 грам(135 грам для коржів, 350 грам для помадки)
  • Вершкове масло - 135 грам
  • Цукрова пудра - 45 грам
  • Борошно - 135 грам
  • Вершки - 200 грам
  • Джем - 200 грам
  • Ваніль - За смаком
  • Вода - 15 мілілітрів
  • Коньяк - 50 мілілітрів
  • Цукор - 180 грам
шоколадний торт
1. Мартенс відділи Желтков, в чашу міксера помістіть білки і збийте їх на низькій швидкості до утворення піни, після цього додайте ваніль і весь цукор.
шоколадний торт
2. Збивайте білки на середній швидкості до густою і щільною маси.
шоколадний торт
3. Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника, використовуйте розм'якшене. Перекладіть масло в мірну склянку або будь-яку іншу ємність і збийте, потім додайте цукрову пудру і збивайте близько 2 хвилин.
шоколадний торт
4. До маслу додаєте по одному жовтку і кожен раз перемішуєте, виходить гладка, блискуча маса.
шоколадний торт
5. Розтопіть шоколад (в мікрохвильовій печі або на вогні), трохи остудіть його і влийте до збитого масла, перемішайте до утворення однорідної суміші.
шоколадний торт
6. У велику миску перекладіть шоколадну масу, до неї додайте збиті білки, все ретельно перемішайте.
шоколадний торт
7. Борошно просійте прямо в миску з шоколадною масою, після цього перемішайте тісто, щоб не було грудочок.
шоколадний торт
8. Форму для випікання застеліть пергаментом і змастіть рослинною олією. Вилийте тісто у форму і випікайте корж в розігрітій до 170 градусів духовці близько 1 годину.
шоколадний торт
9. Обережно дістаньте корж з форми, він вийшов високий, тому трохи притисніть його дошкою. Остуджують корж близько 4 годин.
шоколадний торт
10. Остиглий корж розрізаєте на 2 частини, верхню шапочку, що піднялася, зрізуєте.
шоколадний торт
11. У миску кладете джем, вливаєте трохи води і коньяку, відправляєте миску на слабкий вогонь і доводите до кипіння, готуйте потім 2 хвилини.
шоколадний торт
12. Знімаєте каструлю з вогню і киплячим джемом промазуєте гарненько коржі. Коли вони трохи охололи, сполучаєте їх і змащує весь торт джемом. Прибираєте заготовку на 15-30 хвилин в холодильник.
шоколадний торт
13. У каструлю вливаєте вершки і підігріваєте їх, потім додаєте шоколад, вершкове масло і перемішують.
шоколадний торт
14. Заготівлю дістаєте з холодильника, встановлюєте на решітку і поливаєте приготовленої помадкою, рівномірно розподіляєте її зверху і по краях.
шоколадний торт
15. Готовий торт залиште на столі (4-5 годин), а потім приберіть в холодильник ще на кілька годин. Смачного!

Схожі рецепти