Шоколадний торт «Захер»
(покроковий рецепт з фото)
Знайти справжній рецепт цього знаменитого шоколадного десерту вже не представляється можливим, залишається тільки насолоджуватися смачною випічкою. Розповім, як приготувати шоколадний торт «Захер».
Кожна господиня готує торт по-своєму, і кожна стверджує, що саме її рецепт найправильніший і найсмачніший. Коржі в цьому десерті виходять мокрими, тому торт тане в роті. На перший погляд приготування десерту здається дуже складним, але насправді все простіше. Такий торт підкорить серця ласунів, особливо любителів шоколаду.
- Яйце - 6 штук
- Чорний шоколад - 485 грам(135 грам для коржів, 350 грам для помадки)
- Вершкове масло - 135 грам
- Цукрова пудра - 45 грам
- Борошно - 135 грам
- Вершки - 200 грам
- Джем - 200 грам
- Ваніль - За смаком
- Вода - 15 мілілітрів
- Коньяк - 50 мілілітрів
- Цукор - 180 грам
1. Мартенс відділи Желтков, в чашу міксера помістіть білки і збийте їх на низькій швидкості до утворення піни, після цього додайте ваніль і весь цукор.
2. Збивайте білки на середній швидкості до густою і щільною маси.
3. Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника, використовуйте розм'якшене. Перекладіть масло в мірну склянку або будь-яку іншу ємність і збийте, потім додайте цукрову пудру і збивайте близько 2 хвилин.
4. До маслу додаєте по одному жовтку і кожен раз перемішуєте, виходить гладка, блискуча маса.
5. Розтопіть шоколад (в мікрохвильовій печі або на вогні), трохи остудіть його і влийте до збитого масла, перемішайте до утворення однорідної суміші.
6. У велику миску перекладіть шоколадну масу, до неї додайте збиті білки, все ретельно перемішайте.
7. Борошно просійте прямо в миску з шоколадною масою, після цього перемішайте тісто, щоб не було грудочок.
8. Форму для випікання застеліть пергаментом і змастіть рослинною олією. Вилийте тісто у форму і випікайте корж в розігрітій до 170 градусів духовці близько 1 годину.
9. Обережно дістаньте корж з форми, він вийшов високий, тому трохи притисніть його дошкою. Остуджують корж близько 4 годин.
10. Остиглий корж розрізаєте на 2 частини, верхню шапочку, що піднялася, зрізуєте.
11. У миску кладете джем, вливаєте трохи води і коньяку, відправляєте миску на слабкий вогонь і доводите до кипіння, готуйте потім 2 хвилини.
12. Знімаєте каструлю з вогню і киплячим джемом промазуєте гарненько коржі. Коли вони трохи охололи, сполучаєте їх і змащує весь торт джемом. Прибираєте заготовку на 15-30 хвилин в холодильник.
13. У каструлю вливаєте вершки і підігріваєте їх, потім додаєте шоколад, вершкове масло і перемішують.
14. Заготівлю дістаєте з холодильника, встановлюєте на решітку і поливаєте приготовленої помадкою, рівномірно розподіляєте її зверху і по краях.
15. Готовий торт залиште на столі (4-5 годин), а потім приберіть в холодильник ще на кілька годин. Смачного!