Пісний торт «Захер»
(покроковий рецепт з фото)
Торт "захер" - знаменитий на весь світ віденський торт. Він складається з шоколадного бісквіту, абрикосової прошарку і покритий шоколадною глазур'ю. Ділюся пісної версією цього торта.
Нижче я дам покроковий опис, як приготувати пісний торт "захер" . Кількість інгредієнтів розраховане на форму діаметром 22 см. Замість кокосового молока можна взяти жирні кокосові вершки, тоді масло какао можна не додавати. Торт виходить дуже смачним і красивим!
- Борошно - 340 грам
- Вода - 380 грам
- Цукор - 180 грам
- Масло рослинне - 170 грам
- Какао - 40 грам
- Крохмаль кукурудзяний - 40 грам
- Сода - 10 грам
- Лимонна кислота - 5 грам
- Ванілін - За смаком
- Темний шоколад - 200 грам
- Коксове молоко - 100 грам(17% жирності)
- Какао масло - 10 грам
- Абрикосовий джем - 200 грам
Підготуйте інгредієнти для випічки бісквіта.
Змішайте борошно, крохмаль, какао, ванілін і соду у великій мисці.
В іншій мисці з'єднайте цукор, рослинне масло і воду. Перемішайте до повного розчинення цукру.
Всипте сухі інгредієнти в миску. Перемішайте.
Перелийте тісто в форму для запікання. Випікайте бісквіт в духовці 15 хвилин при температурі 130 градусів. Потім змініть температуру на 150 градусів і випікайте до готовності. Наприклад, близько години.
Готовому бісквіту необхідно полежати ніч, а краще добу.
Ображати верхівку бісквіта, щоб він став рівним, а крихти підсушіть в духовці.
Розріжте бісквіт навпіл.
Промажьте абрикосовим джемом. Приберіть торт в холодильник на 10 хвилин.
Коксовий Moloko тепло, як тільки з'явиться пар - знімете з плити. Додайте дрібно порубаний шоколад, перемішайте, щоб він розчинився. Потім влийте розтоплене масло какао. Ще раз перемішайте.
Покрийте торт першим шаром ганаша, приберіть в холодильник на 10 хвилин. Потім другим. Краї торта прикрасьте висушеної крихтою.
Пісний торт "захер" готовий. Смачного!