Віденське тісто для пасок
(покроковий рецепт з фото)
Це один з найбільш вдалих і найпростіших способів приготування тіста для пасок. Без особливого клопоту і за допомогою цього рецепта ви зможете спекти смачні і ароматні паски до світлого свята Великодня.
Це дуже простий рецепт приготування віденського тіста для пасок, опару ставимо з вечора, вранці замішуємо тісто і випікаємо паски. І такі паски завжди вдаються, перевірено часом. Найголовніше - вибрати хороші живі дріжджі. З даної кількості продуктів виходить 6 пасок приблизно по 500 грамів каежий. Печуться вони приблизно 40-50 хвилин, але коли будете пекти в перший раз, стежте за ними, адже духовки у всіх печуть по-різному. Коли верхівка паски підрум'яниться, діставайте його. Нехай у вас все вийде смачно і свято буде світлим!
- Яйце - 6 штук
- Цукор - 500 грам
- Вершкове масло - 300 грам
- Дріжджі свіжі - 50 грам
- Молоко - 500 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 1, 5 кілограма
- Сіль - 1 Чайна ложка (без верху)
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Ізюм або цукати - 150 грам
Підігріваємо молоко, щоб воно було теплим, але не гарячим! Розчиняємо в ньому дріжджі. Дріжджі потрібні звичайні, не сухі.
У миску вбиваємо яйця, додаємо до них цукор.
За допомогою міксера збиваємо яйця з цукром до пухкої маси.
Розтоплюємо вершкове масло - воно теж не повинно бути гарячим! І вливаємо його до молока і дріжджів.
Туди ж додаємо збиті з цукром яйця.
Ретельно все це перемішуємо, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 8-10 годин.
За цей час опара бродить: то піднімається, то опускається.
Перемішуємо опару, додаємо сіль і ванільний цукор.
Додаємо просіяне борошно.
І додаємо ізюм. Його заздалегідь необхідно замочити, а потім обсушити.
І починаємо вимішувати тісто до тих пір, поки воно не буде відлипати від рук, хвилин 20 для цього буде потрібно точно. Чим довше ми месім тісто, тим смачніше воно виходить.
Розкладаємо тісто в форми, заповнюючи їх на 1/3. Металеві форми не забудьте змастити вершковим маслом. І ставимо в тепле місце на півтори-дві години, нехай підходять. Потім випікаємо в заздалегідь розігрітій до 180-190 градусів духовці.