Рецепт Віденське тісто для пасок фото

Віденське тісто для пасок
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Молочні продукти
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Пасха
Випічка
Кількість порцій: 1
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Це один з найбільш вдалих і найпростіших способів приготування тіста для пасок. Без особливого клопоту і за допомогою цього рецепта ви зможете спекти смачні і ароматні паски до світлого свята Великодня.

Опис приготування:

Це дуже простий рецепт приготування віденського тіста для пасок, опару ставимо з вечора, вранці замішуємо тісто і випікаємо паски. І такі паски завжди вдаються, перевірено часом. Найголовніше - вибрати хороші живі дріжджі. З даної кількості продуктів виходить 6 пасок приблизно по 500 грамів каежий. Печуться вони приблизно 40-50 хвилин, але коли будете пекти в перший раз, стежте за ними, адже духовки у всіх печуть по-різному. Коли верхівка паски підрум'яниться, діставайте його. Нехай у вас все вийде смачно і свято буде світлим!

  • Яйце - 6 штук
  • Цукор - 500 грам
  • Вершкове масло - 300 грам
  • Дріжджі свіжі - 50 грам
  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Борошно пшеничне - 1, 5 кілограма
  • Сіль - 1 Чайна ложка (без верху)
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Ізюм або цукати - 150 грам
віденське тісто для пасок - фото крок 1
Підігріваємо молоко, щоб воно було теплим, але не гарячим! Розчиняємо в ньому дріжджі. Дріжджі потрібні звичайні, не сухі.
віденське тісто для пасок - фото крок 2
У миску вбиваємо яйця, додаємо до них цукор.
віденське тісто для пасок - фото крок 3
За допомогою міксера збиваємо яйця з цукром до пухкої маси.
віденське тісто для пасок - фото крок 4
Розтоплюємо вершкове масло - воно теж не повинно бути гарячим! І вливаємо його до молока і дріжджів.
віденське тісто для пасок - фото крок 5
Туди ж додаємо збиті з цукром яйця.
віденське тісто для пасок - фото крок 6
Ретельно все це перемішуємо, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 8-10 годин.
віденське тісто для пасок - фото крок 7
За цей час опара бродить: то піднімається, то опускається.
віденське тісто для пасок - фото крок 8
Перемішуємо опару, додаємо сіль і ванільний цукор.
віденське тісто для пасок - фото крок 9
Додаємо просіяне борошно.
віденське тісто для пасок - фото крок 10
І додаємо ізюм. Його заздалегідь необхідно замочити, а потім обсушити.
віденське тісто для пасок - фото крок 11
І починаємо вимішувати тісто до тих пір, поки воно не буде відлипати від рук, хвилин 20 для цього буде потрібно точно. Чим довше ми месім тісто, тим смачніше воно виходить.
віденське тісто для пасок - фото крок 12
Розкладаємо тісто в форми, заповнюючи їх на 1/3. Металеві форми не забудьте змастити вершковим маслом. І ставимо в тепле місце на півтори-дві години, нехай підходять. Потім випікаємо в заздалегідь розігрітій до 180-190 градусів духовці.

Схожі рецепти