Тісто для пасок в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Варіантів тесту для пасок в духовці настільки багато, що щороку доводиться вибирати з величезного розмаїття один або кілька рецептів, сподіваючись, що в наступному році спробуєш всі інші!
Дріжджове тісто завжди дуже смачне і ніжне, довго залишається м'яким. У такі паски можна покласти не тільки родзинки, але і цукати, Коран, шоколадну крихту. Пробуйте і експериментуйте!
- Молоко - 500 мілілітрів
- Дріжджі пресовані - 50 грам
- Борошно - 1-1, 2 кілограма
- Вершкове масло - 120 грам
- Рослинна олія - 100 грам
- Жовтки - 7 штук
- Цукор - 1, 5 склянки
- Ванільний цукор - 20 грам
- Ізюм - 150 грам
- Глазур для паски - 4 Ст. Ложки
- Кондитерська присипка - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Зверніть увагу, всі продукти для пасок мають бути кімнатної температури.
Для початку потрібно перевірити якість дріжджів. У невеликій піалі змішайте дріжджі, 100 мл. Молока і 1 ст. L. Цукру.
Добре розмішайте і залиште в теплому місці на 10-15 хвилин.
Через деякий час на поверхні з'явиться пишна дріжджова шапочка, це означає, що дріжджі почали діяти.
Починаємо готувати опару. У велику миску влийте молоко, додайте приблизно 150-200 грам просіяного борошна, гарненько перемішайте, щоб вийшла маса, по консистенції схожа на тісто для оладок.
Потім додайте дріжджову суміш, перемішайте і залиште в теплому місці на 30-40 хвилин, можна трохи довше.
Уже за 35 хвилин опара збільшилася в обсязі в 2 рази і потихеньку почала опадати. Зараз саме час починати замішувати тісто.
В окрему миску відокремте жовтки, додайте цукор.
Збийте міксером до збільшення маси в об'ємі і посветления маси.
Надішліть в опару яєчно-цукрову суміш, ванільний цукор, розтоплене вершкове масло і рослинна олія. Перемішайте.
Тепер починайте додавати просіяне борошно і розмішувати тісто віночком або лопаткою.
Додайте родзинки, я його попередньо не замочуйте, просто промиваю і обсушую.
Продовжуйте додавати борошно і замішати м'яке тісто. Якщо тісто вже буде по консистенції ідеальним, але все ще буде липнути до рук, змастіть руки рослинною олією, так замішувати тісто буде зручніше.
Поставте тісто в тепле місце на 60 хвилин, накривши чистим рушником, коли воно збільшиться в об'ємі в 2 рази, обомніте тісто і знову залиште на 40-60 хвилин. Тепер тісто буде підніматися швидше, і збільшиться вже практично в 3 рази.
Testo майже. Підготуйте форми, якщо у вас металеві форми, змастіть їх рослинною олією. У мене паперові форми, з ними нічого не потрібно робити, вони відразу готові до застосування. Відріжте необхідний шматок тіста, обомніте і вкладіть у форму для паски. Тісто має займати приблизно 1/3 обсягу форми, можна трохи більше.
Залиште форми з тестом на 15 хвилин в теплому місці, а поки розігрійте духовку до 180 градусів.
Випікайте паски в духовці при температурі 180 градусів 30-50 хвилин. Якщо духовка занадто пече, зменшіть температуру. Готовність пасок перевіряйте дерев'яною шпажкою.
Коли готові паски охолонуть, покрийте їх помадкою і прикрасьте присипкою або сухофруктами. Світлого Великодня!