Рецепт Тісто для пасок в духовці фото

Тісто для пасок в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто , Дріжджове тісто
На святковий стіл , Пасха
Випічка
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 3 дн. 23 г. 0 хв.

Варіантів тесту для пасок в духовці настільки багато, що щороку доводиться вибирати з величезного розмаїття один або кілька рецептів, сподіваючись, що в наступному році спробуєш всі інші!

Опис приготування:

Дріжджове тісто завжди дуже смачне і ніжне, довго залишається м'яким. У такі паски можна покласти не тільки родзинки, але і цукати, Коран, шоколадну крихту. Пробуйте і експериментуйте!

  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Дріжджі пресовані - 50 грам
  • Борошно - 1-1, 2 кілограма
  • Вершкове масло - 120 грам
  • Рослинна олія - 100 грам
  • Жовтки - 7 штук
  • Цукор - 1, 5 склянки
  • Ванільний цукор - 20 грам
  • Ізюм - 150 грам
  • Глазур для паски - 4 Ст. Ложки
  • Кондитерська присипка - 1 Ст. Ложка
тісто для пасок в духовці - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Зверніть увагу, всі продукти для пасок мають бути кімнатної температури.
тісто для пасок в духовці - фото крок 2
Для початку потрібно перевірити якість дріжджів. У невеликій піалі змішайте дріжджі, 100 мл. Молока і 1 ст. L. Цукру.
тісто для пасок в духовці - фото крок 3
Добре розмішайте і залиште в теплому місці на 10-15 хвилин.
тісто для пасок в духовці - фото крок 4
Через деякий час на поверхні з'явиться пишна дріжджова шапочка, це означає, що дріжджі почали діяти.
тісто для пасок в духовці - фото крок 5
Починаємо готувати опару. У велику миску влийте молоко, додайте приблизно 150-200 грам просіяного борошна, гарненько перемішайте, щоб вийшла маса, по консистенції схожа на тісто для оладок.
тісто для пасок в духовці - фото крок 6
Потім додайте дріжджову суміш, перемішайте і залиште в теплому місці на 30-40 хвилин, можна трохи довше.
тісто для пасок в духовці - фото крок 7
Уже за 35 хвилин опара збільшилася в обсязі в 2 рази і потихеньку почала опадати. Зараз саме час починати замішувати тісто.
тісто для пасок в духовці - фото крок 8
В окрему миску відокремте жовтки, додайте цукор.
тісто для пасок в духовці - фото крок 9
Збийте міксером до збільшення маси в об'ємі і посветления маси.
тісто для пасок в духовці - фото крок 10
Надішліть в опару яєчно-цукрову суміш, ванільний цукор, розтоплене вершкове масло і рослинна олія. Перемішайте.
тісто для пасок в духовці - фото крок 11
Тепер починайте додавати просіяне борошно і розмішувати тісто віночком або лопаткою.
тісто для пасок в духовці - фото крок 12
Додайте родзинки, я його попередньо не замочуйте, просто промиваю і обсушую.
тісто для пасок в духовці - фото крок 13
Продовжуйте додавати борошно і замішати м'яке тісто. Якщо тісто вже буде по консистенції ідеальним, але все ще буде липнути до рук, змастіть руки рослинною олією, так замішувати тісто буде зручніше.
тісто для пасок в духовці - фото крок 14
Поставте тісто в тепле місце на 60 хвилин, накривши чистим рушником, коли воно збільшиться в об'ємі в 2 рази, обомніте тісто і знову залиште на 40-60 хвилин. Тепер тісто буде підніматися швидше, і збільшиться вже практично в 3 рази.
тісто для пасок в духовці - фото крок 15
Testo майже. Підготуйте форми, якщо у вас металеві форми, змастіть їх рослинною олією. У мене паперові форми, з ними нічого не потрібно робити, вони відразу готові до застосування. Відріжте необхідний шматок тіста, обомніте і вкладіть у форму для паски. Тісто має займати приблизно 1/3 обсягу форми, можна трохи більше.
тісто для пасок в духовці - фото крок 16
Залиште форми з тестом на 15 хвилин в теплому місці, а поки розігрійте духовку до 180 градусів.
тісто для пасок в духовці - фото крок 17
Випікайте паски в духовці при температурі 180 градусів 30-50 хвилин. Якщо духовка занадто пече, зменшіть температуру. Готовність пасок перевіряйте дерев'яною шпажкою.
тісто для пасок в духовці - фото крок 18
Коли готові паски охолонуть, покрийте їх помадкою і прикрасьте присипкою або сухофруктами. Світлого Великодня!

Схожі рецепти