Рецепт Тісто для пасок на сухих дріжджах фото

Тісто для пасок на сухих дріжджах
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно , Дріжджі , Сухі дріжджі
На святковий стіл , Пасха
Випічка
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Якщо під рукою не виявилося звичайних дріжджів, не біда, спекти смачні паски на Великдень можна і на основі сухих. Тісто виходить дивно повітряним, а паски - ніжними. Рекомендую на замітку!

Опис приготування:

При приготуванні здобного дріжджового тіста важливо використовувати якісні сухі дріжджі і брати їх трішки більше, чим звичайно. Це допоможе тесту не стати забитим і щільним. В іншому - процес простий і зрозумілий. Про все розповім по порядку.

  • Молоко - 1 Склянка
  • Яйце - 2 штуки
  • Цукор - 1/2 склянки
  • Сухі дріжджі - 1.5 чайних ложки
  • Рослинна олія - 100 грам
  • Ізюм - 50 грам
  • Борошно - 2.5 склянки (приблизно)
тісто для пасок на сухих дріжджах - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
тісто для пасок на сухих дріжджах - фото крок 2
У тепле молоко додайте 2 ложки цукру і дріжджі. Перемішайте і всипте пару ложок борошна. Залиште в теплому місці на 15 хвилин.
тісто для пасок на сухих дріжджах - фото крок 3
Паралельно з'єднайте яйця з розм'якшеним вершковим маслом.
тісто для пасок на сухих дріжджах - фото крок 4
Додайте цукор, що залишився і збийте до пишності.
тісто для пасок на сухих дріжджах - фото крок 5
Викладіть в опару.
тісто для пасок на сухих дріжджах - фото крок 6
Ізюм промийте, обсушити і з'єднайте з невеликою кількістю борошна. Перемішайте.
тісто для пасок на сухих дріжджах - фото крок 7
У тісто поступово додайте борошно і родзинки. Замісити тісто.
тісто для пасок на сухих дріжджах - фото крок 8
Готове тісто залиште в теплі підходити.
тісто для пасок на сухих дріжджах - фото крок 9
Після першого підходу обов'язково обомніте тісто і дайте йому підійти ще разок.
тісто для пасок на сухих дріжджах - фото крок 10
Заповніть форми для випічки приблизно на 3/4. Залиште на 15-20 хвилин перед тим, як відправити в духовку.
тісто для пасок на сухих дріжджах - фото крок 11
Запікайте паски до рум'яності.
тісто для пасок на сухих дріжджах - фото крок 12
Один білок збийте з цукром або цукровою пудрою для глазурі.
тісто для пасок на сухих дріжджах - фото крок 13
Змастіть глазур'ю остиглі паски і доповніть кондитерської посипкою.
тісто для пасок на сухих дріжджах - фото крок 14
Світлого свята!

Схожі рецепти