Тісто для пасок на сухих дріжджах
(покроковий рецепт з фото)
Якщо під рукою не виявилося звичайних дріжджів, не біда, спекти смачні паски на Великдень можна і на основі сухих. Тісто виходить дивно повітряним, а паски - ніжними. Рекомендую на замітку!
При приготуванні здобного дріжджового тіста важливо використовувати якісні сухі дріжджі і брати їх трішки більше, чим звичайно. Це допоможе тесту не стати забитим і щільним. В іншому - процес простий і зрозумілий. Про все розповім по порядку.
- Молоко - 1 Склянка
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 1/2 склянки
- Сухі дріжджі - 1.5 чайних ложки
- Рослинна олія - 100 грам
- Ізюм - 50 грам
- Борошно - 2.5 склянки (приблизно)
Підготуйте всі інгредієнти.
У тепле молоко додайте 2 ложки цукру і дріжджі. Перемішайте і всипте пару ложок борошна. Залиште в теплому місці на 15 хвилин.
Паралельно з'єднайте яйця з розм'якшеним вершковим маслом.
Додайте цукор, що залишився і збийте до пишності.
Викладіть в опару.
Ізюм промийте, обсушити і з'єднайте з невеликою кількістю борошна. Перемішайте.
У тісто поступово додайте борошно і родзинки. Замісити тісто.
Готове тісто залиште в теплі підходити.
Після першого підходу обов'язково обомніте тісто і дайте йому підійти ще разок.
Заповніть форми для випічки приблизно на 3/4. Залиште на 15-20 хвилин перед тим, як відправити в духовку.
Запікайте паски до рум'яності.
Один білок збийте з цукром або цукровою пудрою для глазурі.
Змастіть глазур'ю остиглі паски і доповніть кондитерської посипкою.
Світлого свята!