Віденське тісто для паски
(покроковий рецепт з фото)
Багато хто чув про особливе рецепті приготування тіста для пасок. У народі його називають «віденським». Після невеликих пошуків, мені вдалося знайти рецепт і випробувати його.
Знамените віденське тісто для паски з нашим рецептом зовсім нескладно приготувати. З вечора розчиніть в теплому молоці дріжджі з цукром. А вранці додайте в опару сіль, розтоплений маргарин, жовтки, попередньо замочений ізюм, ваніль, борошно і цедру апельсина. Замісити тісто і залиште його на 3 годину. Через 3 години додайте в тісто збиті білки і акуратно перемішайте. Testo майже. Залишається розкласти його по формам і випекти паски. Зазвичай на це йде близько півгодини, в залежності від розміру форм. Випікайте при 200 градусах. Не забудьте готові паски прикрасити глазур'ю. Зі святом! Христос Воскрес!
- Дріжджі - 50 грам
- Маргарин - 250 грам
- Ізюм - 100 грам
- Ваніль - 5 грам
- Цедра апельсина - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 3, 5 склянки
- Молоко - 0, 5 L
- Яйця - 4 штуки
Приготування тесту почніть з вечора. Дріжджі змішайте з цукром і розчиніть їх в теплому молоці. Залиште на ніч, а вранці додайте сіль і перемішайте.
Додайте в опару розтоплений маргарин, жовтки, попередньо замочений ізюм, ваніль, борошно і цедру апельсина.
Замісити тісто і залиште підходити протягом трьох годин.
По закінченню цього часу додайте в тісто збиті білки і акуратно перемішайте. Testo майже. Залишається розкласти його по формам і випекти паски. Зазвичай на це йде близько півгодини, в залежності від розміру форм. Випікайте при 200 градусах. Не забудьте готові паски прикрасити глазур'ю.