Швидке тісто для паски
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас немає часу, щоб приготувати класичне дріжджове тісто для пасок - скористайтеся цим рецептом і світле свято Великодня буде справжнім святом - з ароматними швидкими пасками.
Перед святом завжди багато клопоту і бувають такі ситуації, коли колись ставити дріжджове тісто і пекти традиційні паски. Ось в таких випадках мене виручає цей рецепт. Я розповім вам, як приготувати швидке тісто для паски і свято у вас буде з домашніми солодкими і ароматними пасками. У рецепті я докладно описала всі процеси і я думаю, що вам все буде зрозуміло. Час випічки залежить від вашої духовки. Якщо паска зверху вже підрум'яниться, а всередині сирої - перевіряємо дерев'яною зубочисткою - то накрийте його фольгою, щоб він не підгорів. Виймати паску з форми краще коли він охолоне.
- Сир - 200 грам (не нижче 9 % жирності)
- Вершкове масло - 140 грам
- Яйце - 3 штуки (середнього розміру)
- Цукор - 1, 5 склянки (можна трохи менше стакан і третину)
- Борошно пшеничне - 2 склянки (склянка 200 граязикай)
- Цедра лимона або апельсина - 1 Чайна ложка
- Розпушувач для тіста - 1, 5 чайних ложки
- Ізюм - 100-150 грам (можна змішати родзинки і цукати)
- Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
Збити розм'якшене вершкове масло з цукром.
Додати протертий сир, ванільний цукор і збити до однорідності.
Додавати по одному яйця, продовжуючи збивати.
Зняти цедру з лимона або апельсина і додати в отриману масу, перемішати.
Всипати половину борошна і розпушувач, перемішати
Додати решту борошна і знову збити-перемішати.
Ізюм моєму і обсушуємо. Додаємо в тісто і перемішуємо ложкою, щоб вони рівномірно розподілилися по тесту.
Форму для паски змащуємо маслом і викладаємо тісто. Паска виросте приблизно в два рази, тому підберіть розмір форми. У мене форма діаметром 18 см. Випікаємо в розігрітій до 180-190 градусів духовці приблизно 75 хвилин.