Тісто для паски
(покроковий рецепт з фото)
Тісто для пасок готується з додаванням дріжджів, якщо їх не використовувати, то вийде звичайний кекс. Розповім, як приготувати тісто для пасок, що під силу навіть недосвідченому кулінари.
Існує багато рецептів приготування паски, в будь-якому випадку використовується дріжджове тісто. Можна додати сухофрукти (родзинки, Коран), цукати, спеції. Дріжджове тісто вимагає часу і зусиль, тому багато господинь витрачають на приготування цілий день, особливо якщо готуєте велику порцію.
- Молоко - 1, 5 склянки
- Сухі активні дріжджі - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 4 ¼ Склянок
- Жовтки - 4 штуки
- Крем - 1/4 склянки
- Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Ваніль - 1, 5 чайних ложки
- Ізюм - 0, 5 склянки
- Цукрова пудра - 2, 5 склянки
- Вода - 3 Ст. Ложки
1
Підігрійте 1 ¼ склянки молока, влийте його в миску, додайте дріжджі і столову ложку цукру, перемішайте і залиште на 15 хвилин.
2
Додайте в миску до опари жовтки, сметану, розтоплене вершкове масло, рослинна олія, цукор, ваніль (1 чайна ложка), ретельно все збивайте до отримання однорідної консистенції.
3
Додайте заздалегідь просіяне борошно (3 склянки), замісіть тісто і поступово додайте борошно, що залишилося.
4
Накрийте тісто рушником і залиште на 3 годину, воно має збільшитися в обсязі.
5
Через необхідний час, перекладіть тісто на стіл, викладіть родзинки і втрутився його, сформуйте куля.
6
Якщо у вас немає спеціальних формочок - це не біда. Візьміть картонні стаканчики, всередину кожного насипте трохи борошна.
7
Виставте чашки на деко і заповніть їх до половини тестом, накрийте харчовою плівкою і залиште на 2-3 годину.
8
Надішліть деко в розігрітий до 175 градусів духовку на 40-45 хвилин, потім дістаньте деко і залиште формочки в спокої на 5 хвилин.
9
Міксером збийте цукрову пудру з водою, молоком і 0, 5 чайної ложки ванілі. Що вийшла глазур'ю змастіть остиглі паски, прикрасьте за смаком. Смачного!