Рецепт Віденське тісто (класичний рецепт) фото

Віденське тісто (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Пасха
Випічка
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Напевно ви пробували не раз віденську випічку, можливо, навіть не підозрюючи про це. Весь секрет у приготуванні тесту. Сьогодні я розповім вам, як приготувати віденське тісто за класичним рецептом.

Опис приготування:

З приготуванням віденського тіста впорається навіть починаюча господиня, адже готується воно швидко і просто. З віденського тіста виходять чудові булочки, пироги, пиріжки. Важливо відмітити, що молоко обов'язково має бути теплим, не гарячим, інакше процес підняття тесту може зіпсуватися. Хай щастить!

  • Борошно - 500 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Вершкове масло - 60 грам
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Цукор - 40 грам
  • Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
віденське тісто (класичний рецепт) - фото крок 1
У миску просійте борошно і змішайте з дріжджами.
віденське тісто (класичний рецепт) - фото крок 2
Вершкове масло кімнатної температури додайте в борошно і перетріть до однорідності.
віденське тісто (класичний рецепт) - фото крок 3
Потім додайте сіль і цукор. Влийте тепле молоко.
віденське тісто (класичний рецепт) - фото крок 4
Вбийте яйця і замісити тісто. Тісто накрийте харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 1, 5-2 годину. Готово!

Схожі рецепти