Віденське тісто (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Напевно ви пробували не раз віденську випічку, можливо, навіть не підозрюючи про це. Весь секрет у приготуванні тесту. Сьогодні я розповім вам, як приготувати віденське тісто за класичним рецептом.
З приготуванням віденського тіста впорається навіть починаюча господиня, адже готується воно швидко і просто. З віденського тіста виходять чудові булочки, пироги, пиріжки. Важливо відмітити, що молоко обов'язково має бути теплим, не гарячим, інакше процес підняття тесту може зіпсуватися. Хай щастить!
- Борошно - 500 грам
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 60 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Цукор - 40 грам
- Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
У миску просійте борошно і змішайте з дріжджами.
Вершкове масло кімнатної температури додайте в борошно і перетріть до однорідності.
Потім додайте сіль і цукор. Влийте тепле молоко.
Вбийте яйця і замісити тісто. Тісто накрийте харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 1, 5-2 годину. Готово!