Рецепт Віденське печиво (класичний рецепт) фото

Віденське печиво (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)

Австрійська кухня
Борошно, Молочні продукти, Шоколад, Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, Десерт, Полудень
Випічка, Солодке, Печиво

Традиційне віденське печиво кришиться в руках і тане в роті. Це смакота. Розповідаю, як приготувати віденське печиво (класичний рецепт), якому надають форму за допомогою кондитерського мішка.

Таке печиво довго залишається свіжим, тому його можна приготувати про запас. До столу печиво подається вже остиглим. Можна знайти різні варіації його приготування, наприклад, з кокосовою стружкою або горіховою крихтою поверх шоколаду. Ви можете спробувати і інші варіанти, але цей - класика.

  • Вершкове масло - 100 грам
  • Цукрова пудра - 25 грам
  • Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 100 грам
  • Кукурудзяний крохмаль - 1 Чайна ложка
  • Розпушувач - 1/4 чайних ложки
  • Шоколад - 100 грам
1
У чашу міксера викладіть м'яке вершкове масло, додайте цукровий пісок і збийте до білого кольору.
2
Додайте екстракт ванілі і перемішайте, потім порційно додайте заздалегідь просіяне борошно, кукурудзяний крохмаль і розпушувач, перемішайте.
3
Деко застеліть пергаментом, викладіть тісто в кондитерський мішок і видавіть печиво у формі пальчиків через насадку з рифленими стінками.
4
Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 10-15 хвилин, не чекайте появи золотистої скоринки.
5
Дістаньте печиво з духовки і залиште для охолодження. Тим часом розтопіть молочний шоколад в мікрохвильовій печі (або на плиті).
6
Умочіть кожне печиво з двох сторін в шоколад і викладіть на пергамент для застигання. До столу печиво подавайте тільки після застигання шоколаду.

Схожі рецепти