Рецепт Віденське печиво (класичний рецепт) фото

Віденське печиво (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)

Австрійська кухня
Борошно , Молочні продукти , Шоколад , Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , Десерт , Полудень
Випічка , Солодке , Печиво
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Традиційне віденське печиво кришиться в руках і тане в роті. Це смакота. Розповідаю, як приготувати віденське печиво (класичний рецепт), якому надають форму за допомогою кондитерського мішка.

Опис приготування:

Таке печиво довго залишається свіжим, тому його можна приготувати про запас. До столу печиво подається вже остиглим. Можна знайти різні варіації його приготування, наприклад, з кокосовою стружкою або горіховою крихтою поверх шоколаду. Ви можете спробувати і інші варіанти, але цей - класика.

  • Вершкове масло - 100 грам
  • Цукрова пудра - 25 грам
  • Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 100 грам
  • Кукурудзяний крохмаль - 1 Чайна ложка
  • Розпушувач - 1/4 чайних ложки
  • Шоколад - 100 грам
1
У чашу міксера викладіть м'яке вершкове масло, додайте цукровий пісок і збийте до білого кольору.
2
Додайте екстракт ванілі і перемішайте, потім порційно додайте заздалегідь просіяне борошно, кукурудзяний крохмаль і розпушувач, перемішайте.
3
Деко застеліть пергаментом, викладіть тісто в кондитерський мішок і видавіть печиво у формі пальчиків через насадку з рифленими стінками.
4
Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 10-15 хвилин, не чекайте появи золотистої скоринки.
5
Дістаньте печиво з духовки і залиште для охолодження. Тим часом розтопіть молочний шоколад в мікрохвильовій печі (або на плиті).
6
Умочіть кожне печиво з двох сторін в шоколад і викладіть на пергамент для застигання. До столу печиво подавайте тільки після застигання шоколаду.

Схожі рецепти