Печиво «Віденське»
(покроковий рецепт з фото)
Просте і смачне печиво можна зробити за допомогою кондитерського мішка або спеціального пристосування. Розповім і вам простий рецепт, як приготувати печиво «Віденське», подаю його з шоколадом.
Це пісочне печиво довго залишається свіжим, тому можете сміливо зробити велику партію. Одну сторону печива прийнято занурювати в шоколад, але можна подати і без нього. Печиво добре подавати до чаю або до кави. Перед подачею його потрібно гарненько остудити.
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукрова пудра - 25 грам
- Борошно - 100 грам
- Розпушувач - 1/4 чайних ложки
- Шоколад чорний - 50 грам
1. У чашу міксера викладіть розм'якшене вершкове масло, збийте його трохи і додайте до нього цукрову пудру, збивайте до утворення блідого кольору.
2. В окремій мисці змішайте борошно з розпушувачем, потім встановіть сито і просійте борошно відразу в миску до масла, гарненько перемішайте все.
3. Деко попередньо відправте в холодильник, потім дістаньте тільки перед випічкою. Викладіть тісто в кондитерський мішок і відсадити його на застелений деко.
4. Випікайте в розігрітій до 190 градусів духовці 10 хвилин. Дістаньте деко і остудіть печиво протягом 5 хвилин, потім перекладіть його на тарілку.
5. Розламайте шоколад і відправте його на 30 секунд в мікрохвильовку, занурте печиво однією стороною в шоколад і викладіть на решітку або пергамент, почекайте до застигання і подавайте до столу.