Печиво віденське з варенням
(покроковий рецепт з фото)
Безпрограшний варіант печива, яке завжди виходить смачним!
При приготуванні печива можна використовувати не одне, а кілька видів варення, тоді печиво вийде з різними смаками. Сьогодні у мене віденське печиво з яблучним варенням.
- Борошно - 2, 5 склянки
- Маргарин - 120 грам
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 0, 5 склянки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Варення - 0, 5 склянки
1. Приготуємо продукти для печива. Маргарин повинен бути охолоджений.
2. Спочатку змішайте в мисці борошно з содою і цукром.
3. Поріжте маргарин на шматочки і додайте до борошна. Змішайте руками до утворення крихти.
4. Вбийте сире яйце і вимішайте тісто.
5. Розділіть тісто на дві нерівні частини, обидві оберніть харчовою плівкою щільно. Меншу частину відправте в морозилку на 1 час, а іншу просто в холодильник.
6. Розподіліть більшу частину тесту по листу.
7. Щедро змастіть варенням.
8. Потріть заморожений шматочок тесту над листом. Розігрійте духовку до 220 градусів.
9. Випікайте від 30 до 40 хвилин в залежності по вашій духовці.
10. Готове печиво остудити у формі, витягти і порізати на шматочки. Смачного!