Віденське печиво рецепт класичний
(покроковий рецепт з фото)
У цій випічки десятки варіантів, але саме під такою назвою - віденське печиво, рецепт класичний якого пропоную вам, знаю його я. Економне, хрустке, неймовірно апетитне.
Можливо, ви вже знаєте, як зробити віденське печиво, рецепт класичний знайомий багатьом з дитинства. А тим, хто ще не пробував цей найпростіший варіант домашньої випічки, дуже рекомендую запам'ятати рецепт і повторити з улюбленим повидлом або джемом.
- Маргарин - 200 грам
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 150 грам
- Борошно - 700-800 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1 щіпка
- Ванілін - 1 щіпка
- Povidlo - За смаком
1. Для приготування тіста необхідно розтерти цукор з маргарином. Щоб зробити було простіше віденське печиво, рецепт класичний в домашніх умовах можна змінити, використовуючи цукрову пудру.
2. В отриману масу додати просіяне борошно, сіль, ванілін, соду і яйця. Замісити тісто. Воно виходить дуже м'яким, з ним легко і просто працювати. Розділити відразу його на дві нерівні частини.
3. Ту, що поменше, загорнути в харчову плівку або пакет і відправити в морозилку. Тісто має стати щільним.
4. Другу частину розподілити по деку або формі для запікання. Зробити це досить просто, тісто навіть не доведеться розгортати.
5. Начинку можна вибрати абсолютно будь-яку, але краще віддати перевагу більш густий. Особливих рекомендацій, як зробити віденське печиво, рецепт класичний не має, начинка повинна вам просто подобатися.
6. Відкладений шматочок тесту потрібно натерти на тертці і розподілити зверху повидла.
7. Надіслати лист в розігріту духовку приблизно на півгодини. Корж печеться досить швидко, так що як тільки зарум'яниться верх, можна діставати з духовки.