Віденське печиво з варенням
(покроковий рецепт з фото)
Якщо бажання поласувати солодким є, а ідей рецепта ніяких, то познайомтеся з цим рецептом і дізнайтеся, як приготувати віденське печиво з варенням. Це нескладна і дуже смачна випічка для всіх.
Один з героїв старої радянської казки про військову таємницю просив побільше печива і побільше варення в обмін на розкриття бойових секретів. Ви знаєте, він мав рацію. Ви теж з цим погодитеся, приготувавши чудове пісочне печиво родом з Відня. Неймовірне поєднання варення і пісочного тіста знайде позитивний відгук у найвимогливіших і вимогливих гурманів.
- Борошно - 2 склянки
- Маргарин - 100 грам (або вершкове масло)
- Сік апельсиновий - 0, 5 склянки
- Цукор - 125 грам
- Варення - 1 Склянка (найкраще ягідне)
1. Для початку займіться тестом. Візьміть глибоку миску і всипте в неї заздалегідь просіяне борошно. Розм'якшіть маргарин, для цього заздалегідь дістаньте його з холодильника.
2. Влийте до борошна свіжовичавлений апельсиновий сік, покладіть м'який маргарин і цукровий пісок.
3. Змішайте в мисці всі продукти, замішайте однорідне тісто. Розділіть його навпіл. Одну частину покладіть охолоджуватися в холодильник на 60 хвилин, а іншу відправте в морозильну камеру.
4. Увімкніть духовку і нагрівайте його до температури 180С. Дістаньте з холодильника частину тіста і викладіть на деко рівномірним шаром. Зверху на тісто розкладіть варення.
5. Дістаньте другу частину тесту з морозильної камери і натріть його на тертці поверх варення. Слідкуйте, щоб по всій поверхні тісто лягало рівномірно.
6. Випікайте віденське печиво з варенням в нагрітій духовці протягом півгодини до повної готовності. Поріжте пісочне печиво на маленькі квадрати і охолодіть. Смачного.