Вершковий соус з цибулею і мангольдом
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування соусу з молока, вершкового масла, борошна, Мангольд і цибулі.
Цей соус ідеально поєднується з пастою. Ви можете зробити його більш вершковим, замінивши половину молока сметаною чи вершками. Також ви можете додати в соус трохи дрібно тертого сиру Пармезан.
- Швейцарського мангольда - 450 грам
- Лука - 3 штуки
- Вершкового масла - 3 Ст. Ложки
- Борошна - 3 Ст. Ложки
- Сіль і перець - За смаком
1. Промити мангольд і не висушувати його. Видалити товсті стебла і нарізати листя. Помістити мангольд у велику каструлю і нагріти на сильному вогні. Варити без кришки, час від часу помішуючи, поки мангольд НЕ зів'яне, близько 6 хвилин. Віджати зайву рідину з Мангольд через марлю або за допомогою шпателя, відкинувши його на сито з сіткою. Дати охолонути.
2. Нагріти молоко або вершки в маленькій каструлі на помірному вогні, помішуючи. Нарізати білі і зелені частини лука. У великій каструлі розтопити вершкове масло. Обсмажити цибулю на помірно слабкому вогні, періодично помішуючи, поки він не розм'якшиться, близько 6 хвилин.
3. Збити з борошном і готувати близько 3 хвилин. Додати тепле молоко і готувати, збиваючи вінчиком, поки соус не загусне, від 3 до 4 хвилин. Перемішати з мангольдом, потім посолити і поперчити за смаком і варити, помішуючи, поки мангольд не нагріється.
4. Соус можна подавати з приготовленою пастою, посипавши додатково сиром Пармезан.