Вершкова «Карбонара»
(покроковий рецепт з фото)
Паста в вершковому соусі "карбонара" - одне з улюблених італійських страв в нашій родині. Найніжніші спагетті в вершково-сирному соусі з хрустким беконом просто спокушають своїм приголомшливим поєднанням.
Спочатку таку пасту в сирно-вершковому соусі готували для італійських шахтарів. Блюдо дуже ситне, що дозволяло шахтарям швидко насичуватися і справлятися з важкою фізичною працею. Якщо хочете дізнатися, як приготувати вершкову "карбонара", дивіться покроковий рецепт!
- Спагеті - 200 грам
- Сіль - За смаком
- Бекон - 180 грам (сирокопчений)
- Жовток - 2 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Вершки - 110 мілілітрів
- Пармезан - 40 грам (тертий)
- Базилік - 1 пучок
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
Підготуйте необхідні інгредієнти. Бекон наріжте тонкими брусочками. Часник очистіть. Базилік вимийте, обсушити, наріжте тонкими смужками.
У каструлю з великою кількістю киплячої солоної води засипте спагетті, варите згідно з інструкцією, зазначеної на упаковці. Після відкиньте на друшляк.
Поки відварюються спагетті, приготуйте соус Карбонара. На сковороді розігрійте оливкову олію, обсмажте бекон до рум'яної скоринки, зніміть зі сковороди.
Жовтки з вершками збийте вінчиком. Додайте тертий пармезан, сіль, перець за смаком. Перемішайте. Вилийте соус на сковороду з жиром. Готуйте до загустіння.
В соус додайте гарячі спагеті, бекон і базилік. Перемішайте. Готуйте 1-2 хвилини.
При подачі посипте тертим сиром. Смачного!