Вершкова глазур
(покроковий рецепт з фото)
Ніжна, дуже проста і швидка в приготуванні вершкова глазур в домашніх умовах - прекрасна ідея для пирогів, тортиків і найрізноманітніших кексів. Вона доповнить будь-яку вашу випічку.
Це дуже простий варіант, як приготувати вершкову глазур, з мінімум інгредієнтів. Для аромату тут використовується ванільний екстракт, але крім цього ви можете взяти харчові барвники, щоб прикрасити десерт яскравою глазур'ю, наприклад.
- Вершки - 1 Склянка
- Цукрова пудра - 1-2 чайних ложок
- Ванільний екстракт - За смаком

1. Щоб вершкова глазур в домашніх умовах вийшла ідеальна, потрібно знати один секрет - це температура. Не тільки вершки потрібно охолодити перед збивання, але також і віночок з мисочкою. Відправте їх в холодильник хвилин на 15 перед процесом.

2. Влийте вершки в мисочку. Чим жирніше вони, тим краще. Почніть збивати віночком.

3. Додайте для аромату ванільний екстракт. Втім, ви можете використовувати для рецепта цитрусові аромати, наприклад, або інші на свій розсуд.

4. Залежно від солодощі десерту, для якого буде використана глазур, додайте цукрову пудру в процесі збивання. Я рекомендую додавати трохи, трохи більше 1 чайної ложки на склянку вершків.

5. Усе, тепер глазур'ю можна покрити вже готовий десерт і відправляти його в холодильник приблизно на годинку для застигання. Приємного чаювання!