Вепрево коліно
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати одне з традиційних чеський страв, яке подається до пива і не тільки. Рулька вариться в темному пиві, а після запікається під пікантним маринадом з гірчиці і меду. Отже, дивимося!
Ну хто зможе встояти перед апетитною скоринкою і ароматним м'ясом? що, м'ясо жирне, калорійне. Я би сказала, що це в першу чергу чоловіче блюдо, але воно насправді неймовірно смачне! Дивіться мій рецепт і пробуйте приготувати рульку. Сподіваюся, що вам сподобається!
- Свиняча рулька - 1, 5-2 кілограма
- Темне пиво - 1 літр
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Корінь петрушки - 1 штука
- Часник - 3-4 зубчики
- Лавровий лист - 2 штуки
- Гвоздика - 3 штуки
- Перець духмяний - 5-6 штук
- Перець чорний горошок - 5-6 штук
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
Підготуйте рульку і овочі. Рульку вимийте ретельно, наскрібши ножем, щоб шкіра була чистою і гладкою. Приступимо!
Складіть в каструлю рульку, очищені овочі, корінь петрушки, сіль, спеції (крім кмину), часник. Гірчиця і мед знадобляться в самому кінці для запікання.
Залийте пивом. Якщо пива не вистачило, додайте трохи води. Рідина повинна покривати м'ясо і овочі. Варіть при слабкому кипінні 1 час. Додайте кмин і варіть ще 1 час.
Змішайте гірчицю і мед. Дістаньте рульку, перекладіть в сотейник або форму для запікання. Налийте трохи бульйону на дно, приправити сіллю, поперчіть. Змастіть рульку з усіх боків соусом. Надішліть в духовку на 1 час, температура - 180 градусів.
Готово! Подавайте вепрево коліно з холодним пивом, картоплею, тушкованою капустою і обов'язково поставте на стіл гірчицю і хрін!