Vegetarianskiy «Наполеон»
(покроковий рецепт з фото)
У моїй родині є традиція - на Новий рік пекти торт "наполеон" . Хочу запропонувати вегетаріанський варіант його приготування, без молочних продуктів і яєць.
Нижче я дам покроковий рецепт, як приготувати вегетаріанський Наполеон. Дана кількість інгредієнтів розраховане на невеликій торт діаметром 18 см. Для крему вибирайте рослинне молоко за смаком, мені найбільше подобається мигдальне. В крайньому випадку можна приготувати крем на воді. Маргарин можна замінити кокосовим маслом або збитими рослинними вершками. Волоський горіх додається за бажанням, можна замінити на ягоди або не додавати нічого. Коржі печуться на газованій воді, а потім просочуються заварним кремом. Торт виходить дуже солодким, ніжним і смачним!
- Борошно - 435 грам(360 грам - для коржей, 75 грам - для крему)
- Масло рослинне - 120 грам
- Вода газована - 120 грам (холодна)
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Лимонна кислота - 1/4 чайних ложки
- Рослинна молоко - 600 мілілітрів
- Маргарин - 75 грам
- Цукор - 175 грам
- Ванільний сироп - 1-2 капель
Для початку підготуйте всі інгредієнти для коржів.
Борошно просійте, додайте сіль і лимонну кислоту.
Влийте рослинне масло і газовану воду. Замісити однорідне тісто.
Загорніть тісто в плівку і приберіть в холодильник на півгодини.
Потім розділіть тісто на 10-12 частин.
Розкачайте кульки до потрібного діаметру. Ображати коржі за допомогою тарілки або кільця для випічки, наколи виделкою. Обрізки відкладіть в сторону. Випікайте коржі і обрізки 7-10 хвилин в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці.
Коржі повинні придбати золотистий колір. При випічці орієнтуйтеся на нього.
Обрізки подрібніть в крихту.
Тепер підготуйте всі інгредієнти для крему і начинки.
Волоські горіхи підрум'яньте на сухій сковороді і подрібніть.
Змішайте борошно і цукор в мисці. Додайте 100 мл. Рослинного молока, розмішайте, щоб не залишилося грудочок.
Решта 500 мл. Рослинного молока змішайте з ванільним сиропом і доведіть до кипіння. Додайте суміш з цукру і борошна. Варіть до першого міхура, постійно помішуючи.
Зніміть крем з плити, остудіть до температури трохи вище кімнатної. Додайте маргарин, розмішайте, щоб він повністю розчинився.
Промажьте коржі кремом, посипаючи кожен шар волоськими горіхами.
Зверху обсипте крихтою з обрізків. Залиште торт просочуватися на ніч в холодильнику.
Вегетаріанський "наполеон" готовий, приємного вам апетиту!