Варення з перцю
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 3 дн. 0 г. 0 хв.
Варення з перцю - справжня знахідка. Воно прекрасно підходить до сиру, крекери і до м'ясних страв. Смак дуже делікатний, гострий перець розносить по тілу тепло. Саме варення виходить густе, як джем.
Опис приготування:
Варення з перцю готується протягом трьох днів. Умовно весь процес можна розділити на три частини. Про це вам розповість мій рецепт варення з перцем - там я постаралася все детально описати. Варення з перцю я робила вперше за рецептом, який знайшла в інтернеті. Перший раз варила мало, як то кажуть, для проби… Але експеримент виявився настільки вдалим, що скоро будемо варити його в промислових масштабах :))
Зараз я розумію, що можна було б додати трохи більше гострого перцю, так як я і моя сім'я любимо гостру їжу. Якщо ви теж любите гостре - можете сміливо додавати більше гострого перцю, ніж зазначено в рецепті.
Хай щастить!
- Болгарський перець - 4 штуки
- Гострий перець - 4 штуки
- Яблука - 3 штуки
- Цукор - 300-350 грам
- Запашний перець - 4 штуки (горошин)
- Кардамон - 2 штуки (коробочки)
- Koriandr - 3-4 штук (зернятка)
- Винний оцет (! ) - 2-3 чайних ложок
Підготуємо всі необхідні інгредієнти.
Яблука очищаємо від шкірки і вирізаємо серцевину. Нарізаємо на довільні шматочки.
Очищаємо від насіння перці і нарізаємо довільними шматочками.
Як нарізати перці не має ніякого значення.
Потім перці складаємо в посуд, де будемо варити варення. Засипаємо цукром. Ми залишаємо настоюватися до наступного дня. На це перша частина приготування закінчена.
На наступний день цукор повинен був повністю розчинитися, а перці і яблука виділити свій сік.
Ставимо варення на найменший вогонь і доводимо до кипіння. Після того як варення закипіло, варимо ще 45 хвилин. Якщо з'явиться піна, знімаємо її.
Потім каструлю з варенням знімаємо з вогню і звертаємося до допомоги блендера.
За допомогою блендера перетворюємо все в єдину масу.
Додаємо запашний перець, кардамон, коріандр і винний оцет (важливо, щоб оцет був саме винний). Потім повертаємо все на повільний вогонь і Томім ще близько 15 хвилин. Варення знімаємо з вогню, виловлюємо спеції і залишаємо до наступного дня.
Третя частина варіння варення з перцю починається з того, що ми стерилізуємо банки і варення доводимо до кипіння на повільному вогні і кип'ятимо близько 5 хвилин. Варення розкладаємо по стерильним банкам, закупорюємо і втікаємо на зберігання. Усе!