В'ялена качка
(покроковий рецепт з фото)
Всі знають про користь качиного м'яса. У наш час це свого роду делікатес, так давайте приготуємо його оригінальним способом. Сьогодні я розповім вам, як приготувати в'ялену качку дуже просто.
Таке м'ясо є справжнім делікатесом. Можливо, воно зможе навіть зрівнятися з хамоном. На будь-якому святковому столі така закуска не залишиться без уваги. Важливо відмітити, що в'ялене качине м'ясо потрібно нарізати дуже тонкими скибочками, його можна використовувати у вигляді закуски і в салаті. Смачного!
- Качина грудка - 1 штука
- Велика сіль - 2 Ст. Ложки
- Чебрець - 2 штуки (гілочки)
- Чорний перець - 1/2 Ст. Ложки
- Насіння фенхелю - 1 Чайна ложка
- Сушений часник - 1 Чайна ложка
- Паприка - 1/2 чайних ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
Грудку помийте і обсушіть, зробіть надрізи хрест на хрест по шкірі (але не на м'ясі), натріть сіллю і приберіть в холод на добу. Потім помийте і обсушіть. Грудка буде висіти 3-4 дня. Потім зніміть її і витріть від спецій. Готову грудку зберігайте в холоді.
Подрібніть в порошок все приправи, крім чебрецю. Натріть грудку спеціями, покладіть гілочки чебрецю і оберніть в кілька шарів марлі, зв'яжіть і просушіть в темному (але не самому прохолодному) місці.