Рецепт Узбецькі листкові коржі фото

Узбецькі листкові коржі
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
Тісто, Листкове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Випічка, Коржі, Солоне

Існує величезна кількість найрізноманітніших коржів і кожні по-своєму гарні. Я сьогодні пропоную приготувати узбецькі листкові коржі. Дуже смачні! обов'язково спробуйте!

Узбецькі коржі випікають зазвичай в тандирі або смажать в казані у великій кількості рослинного масла. Я покажу більш спрощений, так би язикати, домашній варіант - обсмажити коржі на сковороді. Приготуйте їх до сніданку або перекусу протягом дня, з чаєм або молоком - дуже смачно!

  • Борошно - 700 грам
  • Вода - 350 мілілітрів
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Масло топлене - 100 грам
  • Рослинна олія - За смаком (для обсмажування)
узбецькі листкові коржі - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
узбецькі листкові коржі - фото крок 2
У глибоку миску просійте борошно.
узбецькі листкові коржі - фото крок 3
Додайте теплу воду і сіль.
узбецькі листкові коржі - фото крок 4
Замісити тісто. Зберіть тісто в кулю, накрийте чистим рушником і дайте полежати 30 хвилин.
узбецькі листкові коржі - фото крок 5
Потім розкачати тісто в прямокутний пласт товщиною приблизно 2 мм. Змастіть тісто м'яким топленим маслом.
узбецькі листкові коржі - фото крок 6
Змащений пласт скрутіть в рулет, загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин. Потім розділіть на 6 рівних частин.
узбецькі листкові коржі - фото крок 7
Кожну частину поставте на зріз і притисніть рукою, надаючи форму коржі.
узбецькі листкові коржі - фото крок 8
Качалку присипте борошном і розкачайте кожен шматочок товщиною близько 2 мм і діаметром приблизно 22 см.
узбецькі листкові коржі - фото крок 9
Обсмажте коржі на розігрітій сковороді на рослинному маслі, накривши сковороду кришкою, з двох сторін приблизно по 3-5 хвилин.
узбецькі листкові коржі - фото крок 10
Узбецькі листкові коржі готові. Смачного!

Схожі рецепти