Узбецькі листкові коржі
(покроковий рецепт з фото)
Існує величезна кількість найрізноманітніших коржів і кожні по-своєму гарні. Я сьогодні пропоную приготувати узбецькі листкові коржі. Дуже смачні! обов'язково спробуйте!
Узбецькі коржі випікають зазвичай в тандирі або смажать в казані у великій кількості рослинного масла. Я покажу більш спрощений, так би язикати, домашній варіант - обсмажити коржі на сковороді. Приготуйте їх до сніданку або перекусу протягом дня, з чаєм або молоком - дуже смачно!
- Борошно - 700 грам
- Вода - 350 мілілітрів
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Масло топлене - 100 грам
- Рослинна олія - За смаком (для обсмажування)
Підготуйте всі інгредієнти.
У глибоку миску просійте борошно.
Додайте теплу воду і сіль.
Замісити тісто. Зберіть тісто в кулю, накрийте чистим рушником і дайте полежати 30 хвилин.
Потім розкачати тісто в прямокутний пласт товщиною приблизно 2 мм. Змастіть тісто м'яким топленим маслом.
Змащений пласт скрутіть в рулет, загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин. Потім розділіть на 6 рівних частин.
Кожну частину поставте на зріз і притисніть рукою, надаючи форму коржі.
Качалку присипте борошном і розкачайте кожен шматочок товщиною близько 2 мм і діаметром приблизно 22 см.
Обсмажте коржі на розігрітій сковороді на рослинному маслі, накривши сковороду кришкою, з двох сторін приблизно по 3-5 хвилин.
Узбецькі листкові коржі готові. Смачного!