Узбецькі коржі
(покроковий рецепт з фото)
Подібні коржі випікаються в тандирі, спеціальній глиняній печі, завдяки якій коржі набувають смак і аромат. Оскільки така піч є не на кожній кухні, приготуємо коржі в духовці.
Ці коржі набули популярності далеко за межами своєї батьківщини за свій неповторний смак і аромат. Оскільки тандир в нашому регіоні - рідкість, рекомендую приготувати узбецькі коржики в духовці. Я вже багато раз готувала за цим рецептом, і результат завжди тільки радує. Мої рідні люблять таку випічку вживати замість хліба і навіть самостійно.
Отже, дивіться, як приготувати узбецькі коржики на дріжджовому тесті.
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Молоко / вода - 1 Склянка
- Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
1
У піалу всипте цукор і залийте теплим молоком. Наверх насипте дріжджі. Залиште, не перемішуючи, з 30 хвилин.
2
На робочу поверхню гіркою висипте борошно. У центрі зробіть виїмку, в яку влийте молоко з дріжджами, масло і сіль.
3
Замісити тісто. Воно повинно вийти м'яким і липким.
4
Укутайте тісто рушником і залиште в теплому місці на 30 хвилин підніматися. Обімніть і знову залиште на 30 хвилин в теплі.
5
Знову обомніте тісто, але в цей раз викладіть його на змащене деко і надайте йому форму коржі. Знову залиште підніматися на 30 хвилин.
6
Зробіть ножем по центру коржі кілька проколів.
7
Розігрійте духовку до 250 градусів і відправте корж випікатися на 15 хвилин. Кожні 5 хвилин потрібно відкривати духовку і збризкувати корж водою.
8
Смачного!