Узбецькі коржі в духовці (простий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Любіть узбецьку кухню? Тоді дивіться рецепт, як приготувати узбецькі коржики в духовці. Повірте, рецепт дуже простий, зате результат приємно дивує!
Цей дивовижний смак коржів зможе підкорити будь-якого! вони, хто приготував одного разу, тепер завжди готує узбецькі коржики. Вони виходять хрусткими, ароматними і ніжними. Насіння надають цікавий присмак і аромат.
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Морська сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 0, 75 чайних ложки
- Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Вода - 200 мілілітрів
- Жовток - 1 штука
- Насіння льону, кунжуту, зіри, гарбуза - За смаком
1
Просіяне борошно змішайте з цукром, сіллю і дріжджами. Потім тонкою цівкою влийте теплу воду і рослинну олію, замісіть тісто. Місити тісто слід приблизно 10 хвилин.
2
Покладіть тісто в миску, присипану борошном, затягніть харчовою плівкою і залиште на 1 час.
3
Коли тісто збільшиться в обсягах удвічі, розділіть його на 3 частини, потім кожну розкачати. Накрийте коржі рушником і залиште на 30 хвилин.
4
У центрі коржів вправленим невеликі поглиблення пальцями, змастіть коржі збитим жовтком. У поглиблення викладіть насіння.
5
Випікайте коржі в духовці при 250 градусах 10-12 хвилин.
6
Смачного!