Тісто на чебуреки узбецькі
(покроковий рецепт з фото)
Узбецькі чебуреки займають особливе місце в узбецькій кухні і мають відмінним смаком. Вони готуються з різними начинками, але найголовніше в цій страві - це правильно приготоване тонке тісто.
Итак сегодня поделюсь рецептом, як приготувати відмінне тісто на чебуреки узбецькі. Готуються чебуреки з дуже тонкого і еластичного тіста, яке не рветься. Рецепт приготування і набір продуктів простий: мука, вода, яйце і щіпка солі, а також секретний інгредієнт -водка. Можна її не додавати, але як раз вона надає чарівний хрускіт чебуреками.
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Вода - 1 Склянка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Горілка - 1 Ст. Ложка
1
Vskipyatite 1 склянка води, розбавте в ній сіль і розведіть масло (за рахунок додавання масла готові узбецькі чебуреки вийдуть «пузирчастими»).
2
Відразу заваріть в підготовленої суміші половину склянки борошна, намагайтеся розмішувати грудки. Потім остудіть масу. За рахунок заварювання частини борошна тісто зробиться пластичним і м'яким.
3
Додайте в тісто ложку горілки (можете не додавати алкоголь) і куряче яйце, розмішайте (завдяки яйцю збільшиться «пухирчастість» тесту і його прозорість, проте його м'якість і пластичність дещо знизиться).
4
Поступово вводячи решту борошна, вимісити тісто. Одне не повинно приставати до ваших долонь, в іншому випадку підсипте ще трохи борошна. Дайте йому настоятися хоча б годину, під час вистойки один раз обомніте тісто.