Рецепт Тісто на чебуреки узбецькі фото

Тісто на чебуреки узбецькі
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
Тісто, Борошно
Пісні страви
На швидку руку
Випічка

Узбецькі чебуреки займають особливе місце в узбецькій кухні і мають відмінним смаком. Вони готуються з різними начинками, але найголовніше в цій страві - це правильно приготоване тонке тісто.

Итак сегодня поделюсь рецептом, як приготувати відмінне тісто на чебуреки узбецькі. Готуються чебуреки з дуже тонкого і еластичного тіста, яке не рветься. Рецепт приготування і набір продуктів простий: мука, вода, яйце і щіпка солі, а також секретний інгредієнт -водка. Можна її не додавати, але як раз вона надає чарівний хрускіт чебуреками.

  • Борошно пшеничне - 500 грам
  • Вода - 1 Склянка
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Горілка - 1 Ст. Ложка
1
Vskipyatite 1 склянка води, розбавте в ній сіль і розведіть масло (за рахунок додавання масла готові узбецькі чебуреки вийдуть «пузирчастими»).
2
Відразу заваріть в підготовленої суміші половину склянки борошна, намагайтеся розмішувати грудки. Потім остудіть масу. За рахунок заварювання частини борошна тісто зробиться пластичним і м'яким.
3
Додайте в тісто ложку горілки (можете не додавати алкоголь) і куряче яйце, розмішайте (завдяки яйцю збільшиться «пухирчастість» тесту і його прозорість, проте його м'якість і пластичність дещо знизиться).
4
Поступово вводячи решту борошна, вимісити тісто. Одне не повинно приставати до ваших долонь, в іншому випадку підсипте ще трохи борошна. Дайте йому настоятися хоча б годину, під час вистойки один раз обомніте тісто.

Схожі рецепти