Рецепт Узбецькі пиріжки з м'ясом фото

Узбецькі пиріжки з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)

Узбецька кухня
Тісто , М'ясо
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На сніданок
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Любіть пробувати нові страви різних кухонь світу? Тоді пропоную покуштувати узбецькі пиріжки з м'ясом в домашніх умовах, якщо ще не доводилося куштувати це смачне блюдо.

Опис приготування:

Перед вами простий рецепт узбецьких пиріжків з м'ясом, Котрий, завдяки покроковим фотографій, може повторити кожен. Подавати до столу їх можна зі сметаною, томатним соусом або м'ясним бульйоном.

  • Борошно - 800-850 грам
  • Баранина - 800 грам (можна замінити іншим м'ясом)
  • Курдючне сало - 200 грам
  • Цибулина - 3-4 штук
  • Сіль - 1 щіпка
  • Чорний перець - 1 щіпка
  • Червоний перець - 1 щіпка
узбецькі пиріжки з м'ясом - фото крок 1
1. Для початку необхідно замісити круте і еластичне тісто. Приблизно в 400 мілілітрах води розчинити сіль (1-2 ложки) і поступово всипати просіяне борошно. Чверть сала розтопити і, трохи остудивши, влити в тісто. Продовжувати всипати борошно, поки тісто не стане щільним, як на пельмені. Готове тісто накрити плівкою і відправити в холодильник.
узбецькі пиріжки з м'ясом - фото крок 2
2. М'ясо вимити і просушити, нарізати невеликими шматочками. Використовувати можна не тільки класичну баранину, але і курку, наприклад.
узбецькі пиріжки з м'ясом - фото крок 3
3. Курдючей жир подрібнити. При бажанні його можна замінити салом, якщо воно є під рукою.
узбецькі пиріжки з м'ясом - фото крок 4
4. Цибулину очистити і нарізати. Лука повинно бути дійсно багато, щоб начинка була соковитіше. Всі інгредієнти начинки з'єднати і ретельно перемішати. Посолити і поперчити за смаком.
узбецькі пиріжки з м'ясом - фото крок 5
5. Саме час діставати тісто і приступати до основного процесу. Його необхідно розділити на однакові частини, кожну з яких розкачати.
узбецькі пиріжки з м'ясом - фото крок 6
6. В серединку викласти начинку, залишаючи місце на краях, щоб узбецькі пиріжки з м'ясом в домашніх умовах добре ліпилися.
узбецькі пиріжки з м'ясом - фото крок 7
7. З'єднати краї тіста, формуючи трикутник. Якщо тісто погано ліпиться, можна змочити краю водою.
узбецькі пиріжки з м'ясом - фото крок 8
8. На деко, змащений маслом або застелений пергаментом для випічки, викласти пиріжки, вниз стиком. Для більш апетитною скоринки можна змастити верх невеликою кількістю маслом або збитим яйцем. Відправити в духовку на 35-50 хвилин, в залежності від виду м'яса.
узбецькі пиріжки з м'ясом - фото крок 9
9. Ось і весь рецепт приготування узбецьких пиріжків з м'ясом. При бажанні зверху їх ще можна присипати кунжутом.

Схожі рецепти